Paine "pe vatra" fara framantare

de alinutzika in Piine, 2 Feb 2012 | 4250 vizualizari

 

Foarte rapid de facut, comparativ cu cea clasica! Nu e de fapt paine pe vatra, dar in modul acesta facuta iese la aspect si gust ca si cea pe vatra.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa calda
  • 180 ml lapte cald
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei (preferabil de masline)
  • 1 cub 25 g drojdie proaspata
  • 600 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "pe vatra" fara framantare:

Se pune faina intr-un vas adanc. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si apa caldute, sarea si zaharul, uleiul, apoi drojdia faramitata. Se amesteca toate ingredientele, fara a framanta deloc. Doar amestecam bine toate ingredientele din vas, pana se omogenizeaza compozitia. Asta poate dura 2 minute.


Lasam la dospit 1, 5-2 ore. Luam aluatul dospit si ii dam forma dorita punandu-l in tava pt copt. Pornim cuptorul. Pana ce se incalzeste cuptorul la 180 grade, mai lasam aluatul sa dospeasca in tava. Astfel va creste mai bine.


Introducem apoi painea in cuptor si coacem pana e gata...;)))


Pas important:


Eu am vrut sa iasa coaja rumena si crocanta, ca si la painea pe vatra, asa ca am pus in cuptor 2 pahare intregi de apa, sub paine, ca sa se creeze aburi. Puteti pune un vas sau o tavita dedesubt, pe care le umpleti cu apa si le scoateti dupa 15 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "pe vatra" fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

03.02.2012, 21:17

Buna tare...am facut-o azi de doua ori sa inteleg de ce la mine nu a aratat asa ca a ta, si tot nu am reusit LOL...fara framantare, nu se poate spune totusi asa...caci tot e vorba de a framanta chiar si cele doua minute, nu ai cum sa o amesteci cu lingura si gata...tot pui manuta...mi-a placut la gust...pupicei, pun o poza la mine pe perete sa o vezi a ta imi place mult cum arata...poate ca e vorba de cuptor nu am idee...

alinutzika 1

04.02.2012, 15:47

se poate sa fie si de la cuptor, Ruxy. Eu am cuptor electric si pornesc si ventilatia cand coc.

RuxyRux 1

04.02.2012, 16:12

Tot asa am si eu Alinutzika pup...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare