Paine "pe vatra" fara framantare

de alinutzika in Piine, 2 Feb 2012 | 7690 vizualizari

 

Foarte rapid de facut, comparativ cu cea clasica! Nu e de fapt paine pe vatra, dar in modul acesta facuta iese la aspect si gust ca si cea pe vatra.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa calda
  • 180 ml lapte cald
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei (preferabil de masline)
  • 1 cub 25 g drojdie proaspata
  • 600 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "pe vatra" fara framantare:

Se pune faina intr-un vas adanc. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si apa caldute, sarea si zaharul, uleiul, apoi drojdia faramitata. Se amesteca toate ingredientele, fara a framanta deloc. Doar amestecam bine toate ingredientele din vas, pana se omogenizeaza compozitia. Asta poate dura 2 minute.

Lasam la dospit 1, 5-2 ore. Luam aluatul dospit si ii dam forma dorita punandu-l in tava pt copt. Pornim cuptorul. Pana ce se incalzeste cuptorul la 180 grade, mai lasam aluatul sa dospeasca  in tava. Astfel va creste mai bine.

Introducem apoi painea in cuptor si coacem pana e gata...;)))

Pas important:

Eu am vrut sa iasa coaja rumena si crocanta, ca si la painea pe vatra, asa ca am pus in  cuptor 2 pahare intregi de apa, sub paine, ca sa se creeze aburi. Puteti pune un vas sau o tavita dedesubt, pe care le umpleti cu apa si le scoateti dupa 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "pe vatra" fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

03.02.2012, 21:17

Buna tare...am facut-o azi de doua ori sa inteleg de ce la mine nu a aratat asa ca a ta, si tot nu am reusit LOL...fara framantare, nu se poate spune totusi asa...caci tot e vorba de a framanta chiar si cele doua minute, nu ai cum sa o amesteci cu lingura si gata...tot pui manuta...mi-a placut la gust...pupicei, pun o poza la mine pe perete sa o vezi a ta imi place mult cum arata...poate ca e vorba de cuptor nu am idee...

alinutzika 1

04.02.2012, 15:47

se poate sa fie si de la cuptor, Ruxy. Eu am cuptor electric si pornesc si ventilatia cand coc.

RuxyRux 1

04.02.2012, 16:12

Tot asa am si eu Alinutzika pup...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare