Paine speciala de Craciun

de adnia in Piine, 2 Ian 2013 | 896 vizualizari

 

stiu ca a trecut deja Craciunul, dar totusi cred ca aceasta painica se poate prepaca cu orice ocazie mai speciala, sau, de ce nu, intr-o zi pe care noi ne dorim s-o facem deosebita!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • -400 gr. faina
  • -1 ou mare
  • -1/2 fiola esenta de rom
  • -2-3 lingurite de sare
  • -100 ml ulei de masline
  • -20 gr. stafide
  • -30 gr. zahar tos
  • -200 ml apa calduta
  • -20 gr. migdale fulgi (eu am pus nuca maruntita, in lipsa de migdale)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine speciala de Craciun:

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se hidrateze. dupa ce aluatul a crescut, am adaugat nucile maruntite si stafidele scurse bine, am framantat energic si am lasat din nou aluatul sa creasca (in total 90 min.)


Cand si aceasta operatiune a fost gata, am impartit aluatul in 3 bile mari si 3 mici. Din cele mari am format 3 suluri pe care le-am impletit intr-o coada, iar din cele mici la fel. Am suprapus impletiturile si am pus painica in tava tapetata cu hartie de copt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine speciala de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adnia 1

02.01.2013, 20:05

ai dreptate, Padre! nu degeaba ii spune "paine speciala", nu?
Rocsi, ms!

adry88 1

03.01.2013, 11:31

faina

Lau 1

03.01.2013, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine dietetica