Chifle negre cu seminte si pasta de masline

de Valclaudia in Piine, 17 Iul 2015 | 1101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri faina de in
  • 2 linguri faina neagra
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 4 linguri seminte de susan
  • 2 linguri seminte de in
  • 3 linguri pasta de masline (din comert, la borcan am avut eu)
  • 200 gr. tarate de ovaz
  • 3-4 linguri fibre (amestec de tarate din comert: psillium, ovaz, seminte de in, etc...)
  • 4 linguri ulei de masline
  • apa calduta, cca 350 ml-400 ml dupa nevoie
  • pentru uns: 1 lingurita cu varf faina 650 + 4 linguri apa
  • seminte de canepa si sare fina de presarat peste chifle
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle negre cu seminte si pasta de masline:

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator.


Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui.


Turnam apa calduta peste seminte si drojdie.


Adaugam pasta de masline, faina de in, faina neagra, taratele.


Amestecam, obtinem un aluat lipicios pe care pentru a-l desprinde de pe maini il vom framanta cu 4 linguri ulei de masline.


Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, acoperit.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Aszam in tava hartie de copt, apoi impartim aluatul in 8, modelam dupa inspiratie chiflele, apoi le ungem cu amestec de apa cu faina, presaram sare fina si seminte de canepa.


Dam tava la cuptor pana se rumenesc chiflele (eu le-am tinut in jur de 35 minute cu functia de coacere cu ventilatie).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle negre cu seminte si pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

18.07.2015, 09:08

Ce mi-ar placea vreo doua chifle!

robert_badica 1

18.07.2015, 12:07

bune!

Panacris 1

18.07.2015, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte