Chifle negre cu seminte si pasta de masline

de Valclaudia in Piine, 17 Iul 2015 | 851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri faina de in
  • 2 linguri faina neagra
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 4 linguri seminte de susan
  • 2 linguri seminte de in
  • 3 linguri pasta de masline (din comert, la borcan am avut eu)
  • 200 gr. tarate de ovaz
  • 3-4 linguri fibre (amestec de tarate din comert: psillium, ovaz, seminte de in, etc...)
  • 4 linguri ulei de masline
  • apa calduta, cca 350 ml-400 ml dupa nevoie
  • pentru uns: 1 lingurita cu varf faina 650 + 4 linguri apa
  • seminte de canepa si sare fina de presarat peste chifle
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle negre cu seminte si pasta de masline:

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator.


Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui.


Turnam apa calduta peste seminte si drojdie.


Adaugam pasta de masline, faina de in, faina neagra, taratele.


Amestecam, obtinem un aluat lipicios pe care pentru a-l desprinde de pe maini il vom framanta cu 4 linguri ulei de masline.


Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, acoperit.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Aszam in tava hartie de copt, apoi impartim aluatul in 8, modelam dupa inspiratie chiflele, apoi le ungem cu amestec de apa cu faina, presaram sare fina si seminte de canepa.


Dam tava la cuptor pana se rumenesc chiflele (eu le-am tinut in jur de 35 minute cu functia de coacere cu ventilatie).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle negre cu seminte si pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

18.07.2015, 09:08

Ce mi-ar placea vreo doua chifle!

robert_badica 1

18.07.2015, 12:07

bune!

Panacris 1

18.07.2015, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Chifle