Tort cu ciocolata,nuci si coniac

de Toamna07 in Torturi, 10 Mai 2013 | 3567 vizualizari

 

Un tort plin de ciocolata buna,nuca si coniac fin!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 g cacao
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 450 ml frisca lichida
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g unt
  • 50 ml. lapte
  • esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,nuci si coniac:

Mod de preparare blat:



Batem ouale intregi cu zaharul timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu cacao,cernuta,putin cate putin, amestecand incet de sus in jos cu o spatula. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma cu diametrul de 28 cm,tapetata cu hartie de copt(daca aveti o forma de calitate,de teflon,nu mai este nevoie de hartie de copt).:) Dam tava la cuptor preincalzit pentru 40 de minute, la 180 de grade. Cand este gata si trece testul cu scobitoarea,mai lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa, sa se raceasca. Blatul rece se taie in 3 felii.


Nu aveti nevoie de praf de copt!


Crema:



Intr-un vas,topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul si laptele.Cand s-a topit o dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca putin.Adaugam peste ea frisca batuta tare;o incorporam usor in ciocolata. Acum, adaugam nucile macinate fin, esenta de rom si coniacul. Crema aromata o dam la frigider.


Siropul:


Intr-o craticioara, punem zaharul si-l caramelizam usor pana devine brun,adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul,fierbem cateva minute.Cand s-a racit adaugam esenta de rom si coniacul.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul la microunde,in pasi de cate 30 de secunde, amestecam de fiecare data.


Montam tortul pe un platou:


Crema o impartim in doua parti egale,iar siropul in 3 parti. Asezam primul blat,insiropam si intindem o parte din crema cu o spatula.Continuam pana la ultima felie de blat insiropat. Deasupra turnam glazura si decoram dupa imaginatia fiecaruia!:)



Este un tort delicios.


Multumesc Licuta Marin pentru reteta acestui tort minunat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,nuci si coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

babi5 1

07.07.2013, 15:46

Toamna07 1

08.07.2013, 17:46

Multumesc din suflet!
Nu ma asteptam ,sunteti grozave!

reisnaor_2006 1

16.12.2014, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort vienez