Zacusca de legume

de Irina in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2014 | 18712 vizualizari

 

Anul asta am facut zacusca cu legumele rupte in fasii, asa ca, puteti sa ii spuneti si ghiveci de legume, daca doriti! Am copt vinete, gogosari, ardei capia, ardei grasi, rosii si am facut o deliciosenie de zacusca. Cum nu am facut o cantitate prea mare, nu cred ca apuca iarna...:))

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete mari
  • 1 kg gogosari
  • 2 kg ardei capia+ardei gras
  • 1 kg rosii (cu aproximatie)
  • 1/2 kg ceapa
  • foi de dafin
  • 125 ml ulei de masline
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de legume:

Cea mai migaloasa parte la prepararea zacuscai e coptul, se stie, in rest se face foarte usor.

Deci, am copt pentru inceput toate legumele, mai putin ceapa, dupa care le-am curatat de pielite si de seminte. Vinetele le-am lasat la scurs.

Intr-o cratita am pus ulei la incins ( nu foarte mult, pentru ca mie nu-mi place sa iasa uleioasa) si am adaugat ceapa taiata pestisor.

Cand ceapa a devenit usor sticloasa am adaugat legumele rupte fasii. Am avut grija sa amestec din cand in cand pentru a nu se prinde legumele de fundul cratitei. Am pus trei foi de dafin si am condimentat cu sare si piper.

Am lasat legumele la fiert la foc mic, cam doua ore, pana a scazut zeama. 

Am sterilizat borcanele si le-am umplut cu zacusca fierbinte. 

Bineinteles ca am uns intai o felie de paine cu zacusca, de pofta.

Mi-au iesit 2 borcane mari de 800 si vreo 4 de 400 g. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sandwich italienesc