Zacusca de legume

de Irina in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2014 | 4667 vizualizari

 

Anul asta am facut zacusca cu legumele rupte in fasii, asa ca, puteti sa ii spuneti si ghiveci de legume, daca doriti! Am copt vinete, gogosari, ardei capia, ardei grasi, rosii si am facut o deliciosenie de zacusca. Cum nu am facut o cantitate prea mare, nu cred ca apuca iarna...:))

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete mari
  • 1 kg gogosari
  • 2 kg ardei capia+ardei gras
  • 1 kg rosii (cu aproximatie)
  • 1/2 kg ceapa
  • foi de dafin
  • 125 ml ulei de masline
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de legume:

Cea mai migaloasa parte la prepararea zacuscai e coptul, se stie, in rest se face foarte usor.


Deci, am copt pentru inceput toate legumele, mai putin ceapa, dupa care le-am curatat de pielite si de seminte. Vinetele le-am lasat la scurs.


Intr-o cratita am pus ulei la incins ( nu foarte mult, pentru ca mie nu-mi place sa iasa uleioasa) si am adaugat ceapa taiata pestisor.


Cand ceapa a devenit usor sticloasa am adaugat legumele rupte fasii. Am avut grija sa amestec din cand in cand pentru a nu se prinde legumele de fundul cratitei. Am pus trei foi de dafin si am condimentat cu sare si piper.


Am lasat legumele la fiert la foc mic, cam doua ore, pana a scazut zeama.


Am sterilizat borcanele si le-am umplut cu zacusca fierbinte.


Bineinteles ca am uns intai o felie de paine cu zacusca, de pofta.


Mi-au iesit 2 borcane mari de 800 si vreo 4 de 400 g.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Mihaela11_jo 1

16.09.2014, 02:28

Delicioasa, merita munca

dantes 1

16.09.2014, 17:29

Foarte buna!

reisnaor_2006 1

07.10.2014, 12:42

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco