Prajitura cu frisca si piersici

de Andreea Caroline in Prajituri, 13 Noi 2013 | 20149 vizualizari

 

Ma tot incerca pofta de ceva dulce cu frisca....asa ca folosindu-mi imaginatia...a iesit la iveala aceasta prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de opt
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu alune
  • 500 gr piersici
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si piersici:

Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa.


Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus.


Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam usor in continuare de jos in sus.


Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15-20 minute.


Cand blatul s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.


Separat mixam 400 ml frisca si taiem piersicile cuburi cat mai mici .


Topim ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida.


Blatul il taiem in doua pe orizontala.Pe primul blat punem frisca amestecata in prealabil cu piersicile .Asezam cel de-al doilea blat si acoperim cu un strat de ciocolata.


Ornam cu frisca si piersica.


Se da la frigider pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Andreea Caroline 1

19.11.2013, 22:11

Mersi frumos Alynutzza

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 17:04

Andreea Caroline 1

16.12.2013, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca