Placinta cu urda si spanac

de Irina in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2015 | 6956 vizualizari

 

De cate ori mergem acasa la ai mei cumparam cas si urda, sa ne bucuram si noi de branza buna. Cum de data asta am luat mai multa, am adus si acasa si m-am gandit ca tare buna ar fi o placinta cu urda. Blink!!! Mi-a venit in minte o reteta de placinta greceasca pe care o am intr-o carte cumparata intr-o scurta plimbare prin Atena. So, am dat fuga, am rasfoit cartea si am adaptat si reteta pentru a fi mai pe placul meu. ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 500 g spanac
  • 4 oua
  • 1 cescuta cu lapte (100 ml)
  • 1 ceapa mica tocata
  • sare
  • piper
  • 10 foi de placinta
  • ulei pt uns foile
  • parmezan ras
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda si spanac:

Am pregatit intai foile de placinta:am asezat in tava o foaie de placinta, am uns-o cu ulei si tot asa am procedat, pana am pus cinci foi.

Am pregatit compozitia pentru placinta: am amestecat urda cu sare, oua si lapte. Spanacul l-am calit cu ceapa tocata intr-un vas, am condimentat cu sare si piper si dupa ce l-am scurs de zeama l-am adaugat peste branza. 

Compozitia de branza si spanac am turnat-o in tava peste foi iar deasupra am pus iar foaie cu foaie unsa cu ulei, inclusiv ultima foaie.

Tava cu placinta am dat-o la cuptor pana s-a rumenit deasupra usor. Am adaugat parmezan ras si am mai lasat la cuptor cam 10 minute. 

Dupa ce am scos tava din cuptor am acoperit-o cu un prosop umed, pentru ca foile placintei sa se inmoaie. 

TIPS-URI

1

daca va place adaugati si un praf de nucsoara;

2

nu am trecut o cantitate anume de parmezan, consider ca fiecare pune cat doreste;

3

cantitatile de branza si spanac pot varia, dupa preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort sarat cu spanac si ricotta