Cartofi taranesti

de Irina in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2015 | 4082 vizualizari

 

Oda mancarurilor romanesti! :D Imi plac, ce sa fac? Or fi mai grele, dar trebuie sa recunoasteti ca sunt bune raaaaau! Si cu o muratura alaturi...refuza cineva? :))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti fierti
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 8 felii de sunca
  • cateva bucatele de slana (optional)
  • boia de ardei dulce
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • marar verde proaspat tocat
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite. 

Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare mai mult la prima vedere, dar tineti cont ca vom adauga si cartofii in acelasi ulei. Cand au inceput sa capete o culoare aurie am adaugat putina boia, apoi sunca. Am amestecat si deja incep toate sa se caramelizeze.

Adaug cartofii, dafin, sare, piper si inca putina boia pentru o culoare mai frumoasa. Amestec si las pe foc iute pana cartofii capata o crusta frumoasa, aurie. 

Am oprit focul, am scos cartofii taranesti pe un platou si am presarat marar verde tocat peste ei. Am servit mancarea cu muraturi asortate si cu o pofta teribila. 

Va poftesc si pe voi la masa, cum altfel? 

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi taranesti-0
Cartofi taranesti-1
Cartofi taranesti-2
Cartofi taranesti-3
Cartofi taranesti-4
Cartofi taranesti-5
Cartofi taranesti-6
Cartofi taranesti-7
Cartofi taranesti-8
Cartofi taranesti-9

COMENTARII (21)

mihasara

mihasara 1

13.10.2015, 14:18

Ce bine arata!!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 16:49

Buni rau!

ancutsa

ancutsa 1

06.07.2016, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!