Cartofi taranesti

de Irina in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2015 | 4612 vizualizari

 

Oda mancarurilor romanesti! :D Imi plac, ce sa fac? Or fi mai grele, dar trebuie sa recunoasteti ca sunt bune raaaaau! Si cu o muratura alaturi...refuza cineva? :))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti fierti
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 8 felii de sunca
  • cateva bucatele de slana (optional)
  • boia de ardei dulce
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • marar verde proaspat tocat
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite.


Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare mai mult la prima vedere, dar tineti cont ca vom adauga si cartofii in acelasi ulei. Cand au inceput sa capete o culoare aurie am adaugat putina boia, apoi sunca. Am amestecat si deja incep toate sa se caramelizeze.


Adaug cartofii, dafin, sare, piper si inca putina boia pentru o culoare mai frumoasa. Amestec si las pe foc iute pana cartofii capata o crusta frumoasa, aurie.


Am oprit focul, am scos cartofii taranesti pe un platou si am presarat marar verde tocat peste ei. Am servit mancarea cu muraturi asortate si cu o pofta teribila.


Va poftesc si pe voi la masa, cum altfel?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihasara 1

13.10.2015, 14:18

Ce bine arata!!

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 16:49

Buni rau!

Ancutsa 1

06.07.2016, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu ou