Velouté/supa crema de 4 legume

de Sylvia in Supe, 3 Dec 2013 | 6490 vizualizari

 

Asa cum v-am promis o sa urmez o serie de supe fierbinti care se regasesc in bucataria franceza si care cred eu trebuie gustate de toata lumea si introduse in cinele noastre de iarna . Velouté este numele dat in bucataria franceza supei pe baza de legume sau carne care este mixata la sfarsit si este “legata” cu smantana si adeseori galbenus de ou. Este extrem de indragita de francezi si este servita sau ca antreu cald sau pe post de cina seara imbogatita cu crutoane si cascaval ras dupa caz.

 

INGREDIENTE

  • potimarron/o specie dovleac mic portocaliu,
  • pastarnac,
  • cartof,
  • morcov.
  • Mai avem nevoie de
  • putin unt,
  • ulei de masline,
  • sare de mare,
  • piper,
  • pasta de ardei iute,
  • lapte,
  • ierburi aromate mixate cu ulei de masline si usturoi,
  • crutoane de paine.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Velouté/supa crema de 4 legume:

Preparare : se spala si curata legumele ( cu exceptia dovleacului pe care il lasam cu coaja ) si se taie cuburi egale . Se pun la caramelizat putin in unt amestecat cu ulei de masline, sa fiti zgarciti cu cantitatile se calculeaza 10 grame de unt pe persoana si o lingura de ulei de masline in plus, nu grasimile ci aromele din legume dau gustul asa ca nu e cazul sa facem exces de grasimi.

 Dupa ce s-au caramelizat usor, se pun la fiert cu apa rece cat sa treaca peste legume putin si sare de mare. Se lasa la fie bine fierte ca se se mixeze uniform.  La sfarsit se ia de pe foc se mixeaza bine cu robotul vertical, se adauga lapte pana la consitenta dorita si se asezoneaza cu  piper si  pasta de ardei iute. Se serveste fierbinte cu putin ulei de masline cu ierburi aromate si ustupoi si cu crutoane aromatizate cu busuioc. Este o nebunie de supa, catifelata si consistenta, nu mai necesita nici o completare la cina. Daca doriti puteti sa adaugati smantana lichida si parmesan ras dar eu am servit-o simpla si a fost excelenta.

Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté/supa crema de 4 legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (22)

Aurelia 07_07 1

04.12.2013, 07:08

O bunatate Cred ca este Hokkaido asa il denumesc nemtii

Sylvia 1

04.12.2013, 20:07

ma bucur ca va place sa o testati ca merita , va multuemsc mult de laude tuturor

Ksenya 1

09.10.2015, 09:29

imi place supa asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume