Velouté/supa crema de 4 legume

de Sylvia in Supe, 3 Dec 2013 | 3209 vizualizari

 

Asa cum v-am promis o sa urmez o serie de supe fierbinti care se regasesc in bucataria franceza si care cred eu trebuie gustate de toata lumea si introduse in cinele noastre de iarna . Velouté este numele dat in bucataria franceza supei pe baza de legume sau carne care este mixata la sfarsit si este “legata” cu smantana si adeseori galbenus de ou. Este extrem de indragita de francezi si este servita sau ca antreu cald sau pe post de cina seara imbogatita cu crutoane si cascaval ras dupa caz.

 

INGREDIENTE

  • potimarron/o specie dovleac mic portocaliu,
  • pastarnac,
  • cartof,
  • morcov.
  • Mai avem nevoie de
  • putin unt,
  • ulei de masline,
  • sare de mare,
  • piper,
  • pasta de ardei iute,
  • lapte,
  • ierburi aromate mixate cu ulei de masline si usturoi,
  • crutoane de paine.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Velouté/supa crema de 4 legume:

Preparare : se spala si curata legumele ( cu exceptia dovleacului pe care il lasam cu coaja ) si se taie cuburi egale . Se pun la caramelizat putin in unt amestecat cu ulei de masline, sa fiti zgarciti cu cantitatile se calculeaza 10 grame de unt pe persoana si o lingura de ulei de masline in plus, nu grasimile ci aromele din legume dau gustul asa ca nu e cazul sa facem exces de grasimi.


Dupa ce s-au caramelizat usor, se pun la fiert cu apa rece cat sa treaca peste legume putin si sare de mare. Se lasa la fie bine fierte ca se se mixeze uniform. La sfarsit se ia de pe foc se mixeaza bine cu robotul vertical, se adauga lapte pana la consitenta dorita si se asezoneaza cu piper si pasta de ardei iute. Se serveste fierbinte cu putin ulei de masline cu ierburi aromate si ustupoi si cu crutoane aromatizate cu busuioc. Este o nebunie de supa, catifelata si consistenta, nu mai necesita nici o completare la cina. Daca doriti puteti sa adaugati smantana lichida si parmesan ras dar eu am servit-o simpla si a fost excelenta.


Va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté/supa crema de 4 legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Aurelia 07_07 1

04.12.2013, 07:08

O bunatate Cred ca este Hokkaido asa il denumesc nemtii

Sylvia 1

04.12.2013, 20:07

ma bucur ca va place sa o testati ca merita , va multuemsc mult de laude tuturor

Ksenya 1

09.10.2015, 09:29

imi place supa asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste de post