Curcan cu mere la cuptor

de Irina in Curcan, 20 Ian 2010 | 10997 vizualizari

 

Am incercat o noua reteta de curcan. Variatiuni pe aceeasi tema...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe inferioare de curcan si doua aripi
  • 4 mere curatate de coaja
  • 50 ml coniac
  • rozmarin, salvie, tarhon
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 pahar apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mere la cuptor:

Se spala si se curata bine pulpele, se asaza intr-o tava impreuna cu merele. Se condimenteaza, se stropesc cu ulei si coniac si se adauga putina apa. Eu le-am pus intr-o punga pentru ca iese carnea mai frageda.


Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa cam o ora si jumatate. Se desface punga, se stropesc pulpele cu sosul din tava si se mai lasa 30 min pana se rumeneste carnea frumos. Friptura se poate garnisi cu felii de mere sau cu legume pregatite tot la cuptor.

 

TIPS-URI

1

punga se gauraste cu o scobitoare din loc in loc pentru a se rumeni frumos carnea

2

merele ar trebui scoase mai repede din cuptor pentru a nu se deshidrata de tot 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu mere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Adinuta 1

21.01.2010, 15:10

Oana, eu am citit ca trebuie neaparat replantate ca sa reziste Data viitoare zic sa cumperi pamant bun si niste ghivece mai maricele, ca daca le scoti ai sa vezi ca au multe radacini, se sufoca in cutiutele alea de plastic. Propun sa le mai acorzi o sansa mie mi-au trait vreo 2 luni pana sa plec in vacanta si sa le las de izbeliste.

Irina 1

21.01.2010, 23:17

Hai ca dau tot din casa: coniacul a fost si pe curcan si in paharul bucatarasului...L-a incercat intai( pe el, coniacul) sa nu cumva sa strice gustul curcanului...

Irina 1

21.01.2010, 23:20

Si eu iau condimentele tot la pungi, cutii, dupa cum le gasesc. Ce-i drept ne-ar surade ideea unei mini-gradini de unde sa smulgem cateva firisoare si sa le aruncam gratios in mancare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan