Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker

de mihaelar63 in Curcan, 5 Mar 2015 | 4951 vizualizari

 

Baiatul meu a dorit tocanita din pipota de curcan. Curcanii mei sosesc tot cate doi de la tara, 2 pipote desi au in medie 370 gr sunt cam putine, asa ca am adaugat si piept pentru o tocana mai bogata.
Diferenta de gust la aceasta tocana am obtinut-o prin mult usturoi si pasta de gogosari preparata acasa http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html.
Multicookerul Philips a fost ajutorul meu in prepararea acestei bunatati .

 

INGREDIENTE

  • 370 gr pipote curcan
  • 400 gr piept curcan
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 10 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • 2 tije telina
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri pasta gogosari
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • 1 lingura faina alba
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker:

Legumele se curata se spala si se toaca marunt .

Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa , usturoiul,ardeiul si telina . Succesiv se aduga pasta de gogosari , boiaua , pasta iute de ardei si sarea . Se amesteca si se pune faina alba care va da consistenta sosului.In acest moment se pun 500 ml apa [ 2 cani ].

Puneti in sosul format pipota carnoasa , curatata , spalata si feliata .

Acum se foloseste programul Stew timp de 40 minute .Dupa 20 minute adugati si pieptul de curcan spalat si taiat cuburi mari .

Verificati spre sfarsitul procesului consistenta sosului . Daca este nevoie completati cu putina apa .

Serviti tocanita cu verdeata si mamaliguta . La noi mamaliga nu a ramas pentru poza :)))

TIPS-URI

1

Usturoiul preparat prin fierbere isi pierde din tarie .10 catei nu este prea mult.

2

Daca se poate preferati pipotele de curcan , sunt mari si carnoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

COVRIGI POLONEZI

ieri la 14:05

Reteta de prajitura de Februarie

pe 05.02 la 20:48

Reteta de paine fara framantare

pe 05.02 la 20:02

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2141 puncte

oanapl

1030 puncte

Rocsi

828 puncte

dantes

721 puncte

 Merisor

700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii