Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 29 Dec 2011 | 6896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote de curcan
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru garnitura
  • 10 cartofi mai mici(am folosit mai mici ca sa pot sa-i fierb intregi...da mai bine in farfurie si in ...poza.....hahaha.....ma rog,asa zic eu)
  • ulei de masline
  • sare
  • cascaval ras
  • ierburi de provence
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii:

Pipotele se curata, se spala si apoi se lasa sa se scurga bine. Le condimentam simplu cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pipotele adaugam putina apa (circa 1/2 pahar), usturoiul pisat si lasam sa fiarba in amestecul de apa cu ulei pana cand apa se evapora, apoi lasam la prajit in ulei pana cand acestea sunt frumos rumenite. Scoatem pipotele si le asezam pe platou. Asta-i tot cu pipotele.


In timp ce pipotele sunt pe foc ne ocupam si de cartofi. Deci.....spalam cartofii, ii curatam si asa cum am mai spus, eu i-am lasat intregi. Punem cartofii intr-un vas, acoperim cu apa, adaugam putina sare si cateva picaturi de ulei si lasam sa fiarba. Cand sunt gata fierti scoatem cartofii din apa si ii asezam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas ) pe care l-am uns cu ulei de masline. Presaram sare, ierburi de provence si radem cascaval din abundenta peste cartofi. Dam la cuptor si lasam pana cand cascavalul se topeste iar cartofii prind o culoare galben-aurie....mmm...ce buni sunt!!!


Deci.....concluzionam.....servim pipotelele alaturi de cartofii aurii asezonand cu patrunjel verde


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

mamaieelena 1

04.01.2012, 09:24

Lau 1

04.01.2012, 20:29

la multi ani

christyansen 1

09.08.2014, 15:32

f bune bv bv bv bv bv

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din pipote de curcan