Terina de ficat cu sos de afine

de Irina in Ficat, 17 Mar 2009 | 11122 vizualizari

 

Am scapat cu bine dupa masa imbelsugata de Craciun! Acum vine vremea sa ne gandim si la petrecerea de Revelion, nu? Ar fi bine sa o luam mai usurel. Deci, ma gandesc la ceva mai usor, mai rafinat cu care sa-mi uimesc musafirii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 2 cepe
  • un pachet de unt
  • 2-3 fire de cimbru
  • 2 fire de rozmarin
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de coniac
  • 5 linguri de fistic
  • 10 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de ficat cu sos de afine:

Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul si dafinul (eu le prefer proaspete) si se lasa la foc pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, etc si se pune amestecul la blender pana se obtine o pasta fina. Gelatina se pune in 100 ml apa la inmuiat. Se adauga apoi fisticul (se poate inlocui sau combina cu nuca macinata, dupa gust), coniacul si gelatina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune folie de plastic intr-o tava si se toarna amestecul, iar pe deasupra se presara fistic pana se acopera. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se scoate pe un platou, se feliaza si se stropeste cu putin sos de afine si gata terina!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ficat cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Andreea Caroline 1

18.11.2013, 14:53

Ceva deosebit

Bya Ralu 1

18.11.2013, 21:57

ce super e!o sa o fac si eu

Nicolae 1

17.12.2013, 08:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!