Lia_

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.08.2013

RETETE143
PRIETENI179
Retete / Dulciuri

Nougat glacé cu sos caramel

In Torturi la 13 Mar 2014

CRANTZ 1. Intinzi pe suprafata de lucru o bucata de folie metalica, circa 25 x 35 cm.  2. Toci alunele cu un cutit. Aici eu n-am bagat de seama, pt. ca informatia nu era sistematizata pe puncte in detaliu si am pus alunele intregi :P 3. Incingi o tigaie la foc mediu. Eu am folosit...

Dulce de Leche

In Prajituri la 8 Mar 2014

1. Incalzesti laptele (intr-o oala antiaderenta/teflonata pentru a evita lipirea) 2. Adaugi smantana, zaharul, bicarbonatul si sarea.  3. Aduci la punctul de fierbere, la foc mediu, timp in care il pazesti si amesteci din cand in cand.  4. Cand fierbe, faci focul cel mai mic...

Pricomigdale

In Prajituri la 27 Feb 2014

Macini marunt la robot migdalele si nucile impreuna cu zaharul pudra. Pui hartie de copt in tava de la aragaz si dai drumul sa se incinga cuptorul la foc moale (130 grade, cam treapta 2.5 la cuptor pe gaz). Muti intr-un bol incapator amestecul uscat si adaugi unul cate unul albusurile si...

Prajitura cu fulgi din cereale

In Prajituri la 8 Feb 2014

1. Prajesti superficial nucile fara ulei si le lasi sa se raceasca pana trece pasul 2. 2. Zdrobesti fulgii intr-un castron mare. Eu m-am descurcat bine cu pasatorul manual de cartofi. 3. Macini grosier nucile, opresti cateva pentru decor si optional ca sa formezi un pat de nuci in tava in...

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

In Prajituri la 4 Feb 2014

1.Untul il scoti din timp de la frigider ca sa se inmoaie. 2.Pui hartie de copt in tava in care vei coace blatul. 3.Miezurile de nuca le cureti cu grija de cojile care obligatoriu scapa, chiar si la pachetele cu miezuri vidate. Eu sparg nucile cu o zi inainte pentru ca este un proces cam...

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

In Prajituri la 27 Ian 2014

Daca prepari dimineata devreme, cu o seara inainte pui la scurs afinele intr-o sita inoxidabila altfel, cu 3-4 ore inainte. BLAT 1. Prepara laptele condensat sau sari peste acest pas daca il cumperi gata preparat. 2. Sfarama bicuitii destul de marunt. Eu am sfaramat la robot. 3....

Tort Himalaya

In Torturi la 10 Ian 2014

PREPARARE STRATURI DIN BEZEA (4) In tava de aragaz, daca incap doua discuri din bezea trebuie sa aiba distanta intre ele de 4 cm si pana la margini 2 cm pentru ca cresc la copt. Protejati cu hartie de copt. Trasati cu un creion discuri cu 4 cm mai mici decat vreti sa rezulte (cresc la copt)....

Prajitura cu nuci si crema caramel-Snickers

In Prajituri la 4 Ian 2014

BLAT 0. apargeti si curatati nucile (e treaba cea mai migaloasa daca n-aveti miezuri), alegeti cu atentie partile lemnoase care sigur scapa printre ele, chiar si la cele cumparate. Macinati marunt miezurile de nuca la robot. 1.Tava de 35x32cm sau 25x38cm marime se protejeaza cu hartie de...

Macarons

In Prajituri la 29 Dec 2013

PREPARARE COCHILII BEZEA Gramajul se va respecta intocmai. Ca sa nu aveti pierderi de material, cantariti albusul si apoi calculati cu regula de trei simpla restul ingredientelor respectand formula de mai sus. Ouale se vor separa cu 3 zile inaintea prepararii si se vor tine la frigider intr-un...

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

In Prajituri la 21 Dec 2013

Aluatul fiind atat de simplu de alcatuit, n-aveam ce poze din timpul prepararii sa mai arat. ALUTUL 1. In cuva robotului mixeaza faina si untul taiat bucati mici pana devin ca un pesmet. 2. Adauga zaharul, galbenusurile de ou, vanilia, coaja rasa de lamaie si mixeaza pana la...

Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf

In Prajituri la 12 Dec 2013

Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf 1. Intr-o tigaie groasa fara ulei sau la cuptor, prajim nucile si migdalele usor, amestecand continuu daca prajim pe flacara. Daca incep sa se arda cojile cazute scotand fum, intrerupem, este suficient, nu trebuiesc mult timp coapte. 2. Mi-a...

Biscuiti cu unt

In Prajituri la 29 Noi 2013

1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina. 2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea. 3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios. 4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se...

Rotite cu nuca si marmelada

In Prajituri la 11 Noi 2013

Curatam nucile si le macinam mediu, nici prea fin dar nici grosier. CREMA Daca optam pentru umplere si cu crema, va trebui sa o preparam din timp si sa o racim rapid. Se omogenizeaza un amestec uscat faina+zahar+cacao, se adauga laptele rece amestecand mereu cu telul para, se pune pe foc...

Ciocolata si ganache cu matcha

In Prajituri la 27 Sep 2013

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte. Stingem focul si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele foarte mici si ceaiul matcha presarat cu sita...

Hot cross buns cu stafide si mar

In Prajituri la 21 Sep 2013

1.Laptele se infierbanta atata cat este necesar ca sa topeasca in el untul . Se lasa sa se raceasca pâna atinge temperatura corpului. Se pun 500g faina, 1 lingurita rasa de sare, 75g zahar pudra si 7g drojdie intr-un castron. Se bate 1 ou. Se face un cuib în centru . Se toarna...

Budinca cu fructe si jelly

In Prajituri la 5 Sep 2013

Budinca se prepara cf instructiunilor de pe plic adaugand 4 linguri lapte pt evaporare. Tot timpul amestecam cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si 3 linguri de nuca de cocos cand fierbe. In boluri se pun 1-2-3 biscuiti, depinde de marime. Se toarna budinca calda aproape 3...

Prajiturele cu crema de curmale

In Prajituri la 27 Aug 2013

CREMA (umplutura) 1.Stafidele se pun la inmuiat in apa clocotita pentru jumatate de ora. 2.In acest timp cantariti nucile, le curatati bine de fragmentele lemnoase care obligatoriu exista. Amestecati si cu curmalele si la ele adaugati coaja de portocala la plic sau rasa. 3.Apoi dati prin...

Prajitura Dintii negrului

In Prajituri la 22 Aug 2013

Se preincalzeste cuptorul la 180 grd (ca pentru chec) BLATUL: Se freaca 125 gr unt cu 250 gr zahar, apoi se adauga 4 galbenusuri de ou. Adaugam 3 lingurite cacao. Se toarna treptat 250 ml lapte si se incorporeaza, se adauga praful de copt. Se omogenizeaza. Se ingroasa cu faina pana...

Tort cu dulce de leche si cocos rumenit

In Torturi la 12 Aug 2013

PREPARARE DULCE DE LECHE: (preparati-l cu o zi inainte) 1.  A ș eza ț i conserva de lapte condensat (cu continut de zahar) nedeschisă intr-o oala ș i scufundata aproape in intregime in apa pt 4 ore la foc foarte mic si completand mereu apa care se evapora. Completati...

Afisate 31 - 49 din 49 retete    
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]