Biscuiti cu unt

de Lia_ in Prajituri, 29 Noi 2013 | 14523 vizualizari

 

Sarbatorile se apropie, se pot face din timp pentru Craciun pentru ca rezista mult timp, fara conditii speciale. Este bine sa avem o varianta de rezerva pentru cazul in care nu ne reuseste vreun preparat sau apar musafiri mai multi decat ne-am fi asteptat. Acesti biscuiti cu unt ii prezint in doua variante, o aceeasi reteta cu si fara nuca sau migdale (alune de padure, fructe confiate …). Cei albi sunt cu faina alba, cei aramii cu faina 650 si migdale macinate. Ambii la fel de fragezi, sfaramiciosi, iar sarea musai de pus grunjoasa ci nu fina pentru ca acesta este specificul biscuitilor cu unt.
Cununita de zahar tos de pe margine este optionala dar, pentru Craciun, vor arata mai ca de sarbatoare, amintind de zapada. Reteta am selectat-o de pe blogul Marthei Stewart. Mai devreme sau mai tarziu as fi incercat cu siguranta sa prepar ceva si de acolo… Cum aveam in plan sa gatesc si niste biscuiti, cu prioritate am ales pe cei cu unt.

 

INGREDIENTE

  • unt nesarat – 227 g (la temperatura camerei)
  • zahar farin -94g (nu se cere din cel cu amidon)
  • sare grunjoasa-1 + 1/2 lingurita rasa
  • 157g – nuci macinate, migdale, alune de padure (macinate) fructe confiate
  • faina – 292g
  • zahar tos – 80g (pentru decorare)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu unt:

1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina.

2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea.

3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios.

4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se obtine o bila compacta. Se aplatizeaza intr-un disc de 20 cm, se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider pentru minim 30 de minute.

5. Cu 10 minute inainte de a intinde foaia se preincalzeste cuptorul gol la temperatura de 175 grade si se pregateste o tava foarte mare sau doua medii protejate cu hartie de copt.

6. Se infaineaza usor blatul de lucru si sucitorul si se intinde o foaie de 6mm grosime.

7. Se decupeaza aluatul cu forma dorita (cca. 4 cm diametru).

8. Daca doriti, rotiti prin zahar tos (nu foarte grunjos) cantul biscuitilor si asezati in tava.
Nu cresc in volum mai deloc la coacere, deci nu trebuie lasata o distanta prea mare intre ei.

9. Se coc timp de 15-18 minute pana capata o culoare maro-aurie de-a lungul marginii.
Dupa primele 10 minute se intoarce tava. Eu i-am intors biscuitii pe partea cealalta pentru ca deja se rumenisera pe fund si i-am mutat in treimea superioara a cuptorului.

10. Dupa ce se scot se mai lasa 5 minute in tava, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca fara sa condenseze.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Au un gust mai bogat cu migdale/miezuri de nuca macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

bianca92 1

01.12.2013, 14:29

ce bine arata cred ca au un gust minunat

Lia_ 1

01.12.2013, 16:16

Ruxy, nu stiu mai mult decat o biografie pe scurt si ca a avut o ascensiune fulminanta asa cum numai la americani se poate.

Acu', daca mi-ai aratat, parca n-as mai gati de la ea ... noroc ca biscuitii sunt buni, o reteta clasica, aproape identici cu cei preparati de Laurici.

Bine ca e ea experta! [sic!] ... ce sa mai zic !?
..................................
Laurenta, ce m-ai speriat cu avatarul ala, ca nu stiam cine ma vizita

Rahela Velicu 1

20.12.2018, 08:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gofre subtiri si crocante