Biscuiti cu unt

de Lia_ in Prajituri, 29 Noi 2013 | 8323 vizualizari

 

Sarbatorile se apropie, se pot face din timp pentru Craciun pentru ca rezista mult timp, fara conditii speciale. Este bine sa avem o varianta de rezerva pentru cazul in care nu ne reuseste vreun preparat sau apar musafiri mai multi decat ne-am fi asteptat. Acesti biscuiti cu unt ii prezint in doua variante, o aceeasi reteta cu si fara nuca sau migdale (alune de padure, fructe confiate …). Cei albi sunt cu faina alba, cei aramii cu faina 650 si migdale macinate. Ambii la fel de fragezi, sfaramiciosi, iar sarea musai de pus grunjoasa ci nu fina pentru ca acesta este specificul biscuitilor cu unt.
Cununita de zahar tos de pe margine este optionala dar, pentru Craciun, vor arata mai ca de sarbatoare, amintind de zapada. Reteta am selectat-o de pe blogul Marthei Stewart. Mai devreme sau mai tarziu as fi incercat cu siguranta sa prepar ceva si de acolo… Cum aveam in plan sa gatesc si niste biscuiti, cu prioritate am ales pe cei cu unt.

 

INGREDIENTE

  • unt nesarat – 227 g (la temperatura camerei)
  • zahar farin -94g (nu se cere din cel cu amidon)
  • sare grunjoasa-1 + 1/2 lingurita rasa
  • 157g – nuci macinate, migdale, alune de padure (macinate) fructe confiate
  • faina – 292g
  • zahar tos – 80g (pentru decorare)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu unt:

1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina.


2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea.


3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios.


4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se obtine o bila compacta. Se aplatizeaza intr-un disc de 20 cm, se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider pentru minim 30 de minute.


5. Cu 10 minute inainte de a intinde foaia se preincalzeste cuptorul gol la temperatura de 175 grade si se pregateste o tava foarte mare sau doua medii protejate cu hartie de copt.


6. Se infaineaza usor blatul de lucru si sucitorul si se intinde o foaie de 6mm grosime.


7. Se decupeaza aluatul cu forma dorita (cca. 4 cm diametru).


8. Daca doriti, rotiti prin zahar tos (nu foarte grunjos) cantul biscuitilor si asezati in tava.
Nu cresc in volum mai deloc la coacere, deci nu trebuie lasata o distanta prea mare intre ei.


9. Se coc timp de 15-18 minute pana capata o culoare maro-aurie de-a lungul marginii.
Dupa primele 10 minute se intoarce tava. Eu i-am intors biscuitii pe partea cealalta pentru ca deja se rumenisera pe fund si i-am mutat in treimea superioara a cuptorului.


10. Dupa ce se scot se mai lasa 5 minute in tava, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca fara sa condenseze.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Au un gust mai bogat cu migdale/miezuri de nuca macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Bucatardinpasiune 1

01.12.2013, 10:38

Ce-as rontai cativa!!

bianca92 1

01.12.2013, 14:29

ce bine arata cred ca au un gust minunat

Lia_ 1

01.12.2013, 16:16

Ruxy, nu stiu mai mult decat o biografie pe scurt si ca a avut o ascensiune fulminanta asa cum numai la americani se poate.

Acu', daca mi-ai aratat, parca n-as mai gati de la ea ... noroc ca biscuitii sunt buni, o reteta clasica, aproape identici cu cei preparati de Laurici.

Bine ca e ea experta! [sic!] ... ce sa mai zic !?
..................................
Laurenta, ce m-ai speriat cu avatarul ala, ca nu stiam cine ma vizita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Rame cu untura