Lia_

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.08.2013

RETETE143
PRIETENI179
Retete / Dulciuri

Clatite romanesti - Radu Anton Roman

In Prajituri la 28 Dec 2014

• Se amestecã oul cu fãinã (eu folosesc telul para) • Se adaugã laptele si sarea. Se bat bine împreunã. • Se lasã sã respire 1 sfert de orã. • O tigãitã antiaderenta pentru clatite, cu coada...

Magdalene cu crema mascarpone si fructe

In Prajituri la 19 Dec 2014

CREMA ALBA 1. Rade ciocolata. 2. Incalzeste la bain-marie frisca. In nici un caz nu trebuie sa clocoteasca. Se incalzeste doar cat sa se topeasca ciocolata rasa. 3. Adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se topeste. Dai la rece in frigider. 4. Cand s-a racit (a stat minim 1 ora -...

Pandispan cu visine

In Prajituri la 11 Dec 2014

1. Eu aici am preparat cu visine din congelator. Le-am lasat sa se dezghete de seara intr-o sita antioxidanta. Erau deja fara samburi si spalate. Daca prepari din visine sau caise proaspete, le speli, scurgi, cureti de samburi si le lasi in asteptare la scurs cat timp prepari pandispanul....

Cozonac - varianta rapida

In Prajituri la 3 Dec 2014

Incalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura de zahar, 2-3 linguri lapte caldut. Lasi la dospit 15-20 de minute pe gratarul de la plita aragazului...

Fursecuri cu unt

In Prajituri la 20 Noi 2014

Untul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana se topeste. Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja+zeama de lamaie. Adaugi faina si praful de copt si framanti un aluat pana devine omogen.  Bila de aluat o pui in...

Prajitura in dungi

In Prajituri la 12 Noi 2014

1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele. 2. Toate cele 3 blaturi se coc in acelasi mod si se scot pe un gratar la racit, cu tot cu hartie: BLAT MAC 1. Intr-un...

Prajitura cu struguri, nuci si bezea

In Prajituri la 8 Oct 2014

1. Speli strugurii, ii cureti de boabe si le lasi la scurs. 2. Intr-un bol amesteci: faina, sarea ?i praful de copt.  3. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei (daca este inghetat il razi si se topeste imediat), zaharul pudra ?i amesteci cu mixerul pâna ce...

Financiers cu smochine

In Prajituri la 30 Sep 2014

1. Incinge cuptorul la foc minim. 2. Spala smochinele si lasa-le intregi la scurs intr-o sita. 3. Topeste untul într-o cratita medie cu fund gros, la foc mediu si apoi mic pana se rumeneste (cam 6-7 minute) sau mai mult dar trebuie sa devina putin aramiu. Apoi se da la rece 3-4...

Prajitura "Buturuga" din biscuiti

In Prajituri la 22 Sep 2014

1. Dupa ce s-a racit crema, eu am pus cam 60% din crema intr-un pos cu orificiul de vreo 1.5-2cm.  Aplici central crema pe cate un biscuit (ca in poza) si o intinzi cu dosul unei lingurite. Trebuie sa obtii straturi egale de crema si biscuit. 2. Taie generos o folie alimentara si cu mare...

Magiun la bloc

In Dulceata / Gem la 13 Sep 2014

1. Speli bine cu apa calda si detergent borcanele si le lasi la scurs. 2. Spala prunele si scurge-le.  3. Indeparteaza coditele, rupe-le in doua pe lung si scoate samburii. 4. Eu am folosit o cratita groasa din inox de vreo 4.5l . Pune toate prunele in cratita fara nici un pic de...

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

In Prajituri la 11 Sep 2014

1. Pregateste o tava ca de chec (cca. 11 x 25 cm, 1 1/2 litri) pe care o infoliezi la interior cu folie din plastic alimentara. Atentie! Forma daca este de dimensiuni mai mari, trebuie sa modifici cantitatile patului, altfel va fi subtire, neuniform si insuficient. Eu am suplimentat cantitatea...

Tarta rustica cu prune si nuci

In Prajituri la 25 Aug 2014

1. In bolul pentru aluat, torni apa fierbinte si uleiul. 2. In  alt castronel amesteci faina cu praful de copt si sarea. 3. Adauga faina in apa cu ulei, amesteci bine la inceput cu telul ca sa nu se faca cocoloase, apoi cu o lingura sau spatula. 4. Rezulta un aluat moale ca...

Prajitura cu zmeura si mousse caramel

In Prajituri la 19 Aug 2014

BLAT cupola 1. Pregatesti o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametru mare, minim 28, altfel, peretii cupolei ies prea grosi si nu vor fi la fel de flexibili. Hartia de copt pe care o asterni la baza formei, sa o tai disc/cerc. Pe lateral fixezi cu cateva puncte de unt topit o banda de...

Inghetata de caise

In Prajituri la 14 Aug 2014

1. Pui sa se incinga la foc 1 l de apa. 2. Desfaci caisele in doua si le scoti samburii. 3. Cand apa clocoteste la foc mediu, rastorni in apa fierbinte caisele curatate si le tii pe foc 3-4 minute. 4. Le scurgi bine de apa in sita si le rasfiri intr-o tava. Le dai la rece.  5....

Placinta greceasca

In Prajituri la 5 Aug 2014

1. Foile dezghetate sau proaspete le rupi bucatele cam de 3 cm. 2. Preincalzesti cuptorul la 180grade. 3. Mixezi ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. 4. Adaugi iaurtul si foile rupte si amesteci bine cu o spatula. 5. Tapeteazi o tava (20cm/30cm) cu ulei si...

Dulceata de cirese in sirop de zahar

In Dulceata / Gem la 30 Iun 2014

Speli fructele, le scurgi bine de apa si le cureti de codite si samburi (fara sa isi piarda forma). 1. Intr-o cratita cu suprafata mare de evaporare pui la fiert la foc mediu zaharul, apa si zeama de lamaie care ajuta fructele sa isi pastreze culoarea. La primul clocot, reduci focul la minim....

Dulceata de visine cu baton de vanilie

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2014

1. Spala bine fructele si ai grija ca nici macar vreuna sa nu ramana, din cele stricate. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati. Curata visinele de codite si scoate samburii cu dispozitivul de scos samburii ca sa ramana intregi. Doar pentru gem se pot rupe in mana fructele....

Sirop de visine cu menta

In Sirop / Compot la 21 Iun 2014

1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in primul sfert de ora vor lasa o gramada de suc. Ei bine, colectezi o parte din acest sirop cu un...

Dulceata de visine cu zahar (mai) putin

In Dulceata / Gem la 17 Iun 2014

1. Spala bine fructele si ai grija ca nici macar vreuna sa nu ramana, din cele stricate. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati. Curata visinele de codite si scoate samburii cu dispozitivul de scos samburii ca sa ramana intregi. Doar pentru gem se pot rupe in mana fructele....

Miniecleruri cu capsuni

In Prajituri la 6 Iun 2014

Masura cana=250ml Ingrediente pentru 24 minieclere, dimensiuni dupa coacere 2.5-3cm x 7-8cm 1. Incalzeste cuptorul la 200 sau 220grd daca nu pripeste prea tare vatra.  2. Pregatesti o tava (nu uriasa) cu hartie de copt. Nu ungi cu nimic. 3. Intr-o craticioara pui laptele, apa,...

Chec cu lamaie si mac

In Prajituri la 17 Mai 2014

Lasi untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Pregatesti o tava de chec si asezi hartia de copt. La o astfel de tava, am invatat sa cocolosesc hartia ca sa nu mai fie rigida si sa ia forma tavii cu usurinta. Pornesti cuptorul. 1. Mixezi untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul...

Salam din Marshmallow

In Prajituri la 13 Mai 2014

1. Cu o foarfeca de bucatarie, tai in doua 3/4 din cantitatea de bezele (cele cilindrice). Opresti intregi, 1/4 din cantitatea totala. 2. Întinzi o bucata mare de folie de plastic pe blatul de lucru (latimea rolei mare, altfel petreceti una peste alta 1/3) ca sa fie mai lata. 3....

Prajitura cu nutella

In Prajituri la 4 Mai 2014

Imbraci tava in hartie de copt si o lasi in asteptare. BLAT 1. Albusurile de la cele 8 oua le separi de galbenusuri si le bati cu mixerul impreuna cu un praf de sare pana se intaresc. 2. Adaugi zaharul si le bati ca pentru bezea, sa nu cada daca intorci castronul. 3. Galbenusurile...

Desert prajitura "Furnicuta"

In Prajituri la 27 Apr 2014

Scoate untul din frigider din timp, ca sa se inmoaie (eu l-am scos de seara pentru dimineata, daca nu este vara). Imbraca tava in hartie de copt. BLAT 1: 1. Separa albusurile de galbenusuri. Pune galbenusurile in craticiora in care vei fierbe crema. 2. Bate spuma albusurile cu un praf...

Pasca fara aluat

In Prajituri la 23 Apr 2014

1. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei. 2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si o imbraci in hartie de copt. Ca sa ia forma usor, eu o cocolosesc inainte ca sa nu mai stea rigida si...

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

In Prajituri la 17 Apr 2014

CRUSTA DIN FOIETAJ (cupele) 1. Dezgheti din timp foile de aluat conform instructiunilor de pe pachet. 2. Pregatesti forme pentru mini-tarte, sau in formele de savarina sau de briose asa cum am eu (ies mai mici si cu atat mai mult dragalase). Am avut in plus doua forme metalice echivalente...

Mascarpone de casa

In Prajituri la 14 Apr 2014

1. Pune smantana intr-o oala cu fund dublu sau una foarte groasa si incalzeste-o la foc mediu-scăzut, amestecand constant, pana cand ajunge la 85/90 ° C. Va dura aproximativ 15 minute. Daca da semne ca vrea sa clocoteasca, mai pune o plita de protectie sub oala si dai focul la minim. 2....

Tort cu iaurt si capsuni

In Torturi la 11 Apr 2014

1. Am pus la dezghetat si scurs fructele, in sita pentru paste (de seara mi-a fost mie comod), impreuna cu 1 lingura de indulcitor, altfel, dureaza vreo 4 ore cred, depinde cat de cald este in incapere. BLAT 2. Pregatesti o forma de tort cu pereti detasabili de preferinta, de 26cm, in...

Blat din albusuri, ciocolata si fructe

In Prajituri la 4 Apr 2014

- In cazul fructelor congelate (fara samburi), le pui in sita la decongelat si scurs peste noapte. Altfel dureaza minim 6 ore. Vara cand e cald, merge mai repede. - Pregatesti o tava mica (18x26 cm este a mea) si o acoperi cu hartie de copt, inclisiv marginile. Poti sa o cocolosesti ca sa stea...

Bomboane cu cocos trase in ciocolata

In Prajituri la 1 Apr 2014

Untul l-am scos de seara ca sa fie la temperatura camerei a doua zi dimineata. 1. Amesteci toate ingredientele cu mana. Framanti bine pana devine o masa compacta ca o minge. Daca amestecul ti se pare prea uscat, mai adaugi 1/2 lingura apa fierbinte. La mine nu a fost cazul. Rupi si formezi...

Afisate 1 - 30 din 49 retete    
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]