Inghetata de caise

de Lia_ in Prajituri, 14 Aug 2014 | 4863 vizualizari

 

Reteta am selectat-o de la Iancu Lubita care are cont si aici. Foarte aromata si placuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 250 g iaurt cu caise
  • 4 linguri miere (sa nu fie amaruie)
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit min. 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida (am folosit din smantana, nu vegetala) se poate si cu de la plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise:

1. Pui sa se incinga la foc 1 l de apa.

2. Desfaci caisele in doua si le scoti samburii.

3. Cand apa clocoteste la foc mediu, rastorni in apa fierbinte caisele curatate si le tii pe foc 3-4 minute.

4. Le scurgi bine de apa in sita si le rasfiri intr-o tava. Le dai la rece. 

5. Cat timp se racesc, bati cu mixerul frisca.

6. Caisele reci le pui in blender impreuna cu iaurtul, smantana, mierea, si le pasezi pana devin un piure (foarte moale este).

7. Rastorni in vasul cu frisca amestecul si le amesteci cu un tel para, cu cateva miscari de jos in sus, pana omogenizeaza. Nu trebuie insistat. 

8. Rastorni mixtura intr-o casoleta. 

9. Amesteci in prima ora de 3 ori cu un pasator electric sau cel pt. cartofi manual si cat e moale, la inceput, chiar cu furculita.

10. Apoi din ora in ora, ar trebui amestecat iar macar de 3-4 ori ca sa nu formeze ace de gheata si sa fie fina. Cand a inghetat tare, eu am pus casoleta cu fundul in apa calda 10 secunde, am scos calupul si l-am taiat cuburi mari cu cutitul si le-am pus la robotul cu cutite la sfaramat.

11. La final am dozat si in paharute de plastic si cealaltaa jumatate in casoleta ca sa o pot portiona la servire astfel:  incalzesti clestele-lingura de taiat globuri de inghetata in apa fierbinte, si astfel se portioneaza frumos. 

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

La aparat de inghetata textura va fi cremoasa. In lipsa aparatului, se va respecta procedura de amestecare din reteta, dar nu cred ca poate atinge finetea celei facute la aparat.

2

Eu ca sa grabesc racirea caiselor oparite, le-am mutat in congelator dupa ce s-au racorit doar putin. Nu stiu daca exista riscul sa se defecteze congelatorul, dar erau doar caldute.

3

Servesti in cupe/castronele impreuna cu jumatati de caise umplute cu frisca. Asa combinate, preparatul este un deliciu si mai savuros decat doar inghetata simpla.

4

Inainte de servire, se lasa 5 minute sa stea la temperatura camerei ca sa se inmoaie putin. Este mai placuta textura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lia_ 1

15.08.2014, 19:53

va simpaticelor! am salvat o gramada de retete de inghetata, sotul meu devoreaza. mananca si iarna

- Andreea - 1

20.08.2014, 10:26

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise