Prajitura in dungi

de Lia_ in Prajituri, 12 Noi 2014 | 23023 vizualizari

 

Propunere pentru sarbatorile care se apropie. Multumesc, Mirela (miremirc.ro)

 

INGREDIENTE

  • BLAT MAC
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 5 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 lg mac
  • BLAT CACAO
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 4 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 2 lg cu varf de cacao (3 daca este decolorata)
  • BLAT NUCA
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 5 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg nuci macinate
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 lg gris
  • 170 g ... pana la 200g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt gras
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata cu lapte (+ 50 alba daca vrei sa desenezi dungi albe pe deasupra)
  • 1 lg unt
  • 2 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele.


2. Toate cele 3 blaturi se coc in acelasi mod si se scot pe un gratar la racit, cu tot cu hartie:


BLAT MAC


1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.


2. Adaugi smantana.


3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.


4. Amesteci faina cu macul si adaugi.


5. Torni in tava (protejata de hartie). Ajuta mult daca ai o paleta triunghiulara cu talpa plata cu care servesti feliile de tort cu care sa nivelezi.


BLAT CACAO


1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.


2. Adaugi smantana.


3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.


4. Amesteci faina cu cacao si adaugi.


5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi


BLAT NUCA


1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.


2. Adaugi smantana.


3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.


4. Amesteci faina cu nuca si adaugi.


5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi.


CREMA


1. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund gros.


2. Toarna in ploaie grisul peste el, amestecand pana se ingroasa. Lasa amestecul sa se raceasca.


3. mixeaza untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.


4. Adauga peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura.


ASAMBLARE


Scoti hartia de la cate un blat, pe masura ce il asamblezi.


In ordinea de la baza in sus:


Blat mac


1/2 crema


Blat cacao


1/2 crema


Blat nuca


GLAZUREZI - cele 3 ingrediente le topesti intr-o craticioara la bain marie (pui ciocolata rasa / maruntata bine, merge repede fara ca sa se arda), pe foc mic. Eu am desenat si dungi albe din ciocolata alba topita la bain-marie (pe abur). Lasa prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi poti taia si servi.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

De retinut prescurtarile din culinar: lgr=lingurita, lg=lingura :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

MOKUSKA 1

24.11.2014, 16:18

oana_pisicutza16 1

16.12.2014, 11:59

delicioasa

laura_n 1

14.10.2015, 13:52

moa, ce deliciosenie am ratat
big like, big favourite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si crema de vanilie by Laura Sava