Prajitura "Buturuga" din biscuiti

de Lia_ in Prajituri, 22 Sep 2014 | 5646 vizualizari

 

Usor de facut si cu o sectiune simpatica. Aici am folosit biscuiti fara gluten, dar puteti face din orice fel de biscuiti dulci rotunzi.

 

INGREDIENTE

  • 16 biscuiti (cca. 5cm diam.)
  • CREMA
  • 60 ml lapte (1/4 cana)
  • 80g zahar tos (1/4 cana)
  • 2 linguri cu lapte
  • 2 linguri cu faina "Mix Pattiserie" / Dr. Schär
  • 1 pachet unt tare la temperatura camerei
  • 2,5 linguri mari cu cacao (dupa gust si concentratia pudrei de cacao)
  • GLAZURA
  • 70g ciocolata alba de buna calitate
  • 15-20g unt
  • 2 lingurite lapte
  • BALOTARE
  • 70g nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Buturuga" din biscuiti:

1. Dupa ce s-a racit crema, eu am pus cam 60% din crema intr-un pos cu orificiul de vreo 1.5-2cm. Aplici central crema pe cate un biscuit (ca in poza) si o intinzi cu dosul unei lingurite. Trebuie sa obtii straturi egale de crema si biscuit.


2. Taie generos o folie alimentara si cu mare grija, iei turnuletul si il culci de-a lungul foliei cetral. Aduci o latura peste sul si sigilezi cu cealalta parte, apoi aduni extremitatile, il impachetezi ca pe salam. Il rulezi pe masa ca sa fie uniform. Nu-i nimic daca mai iese din crema dintre biscuiti, oricum vei imbraca turnuletul. Il pui in congelator pt 20-30minute ca sa stea in forma asta.


3. Dupa acest timp, scoti folia si imbraci sulul din biscuiti cu restul de crema rece, cu o spatula.


4. Din nou repeti operatiunea cu folia si dupa impachetare rulezi de masa ca sa se uniformizeze suprafata, si apesi usor intre palme capetele. Din nou pui sulul la congelator pentru minim 30 minute, sa se intareasca crema iar.


5. Intre timp, prajeste nucile. Corect ar fi pt vreo 10 minute in cuptorul incins, in tava cu hartie de copt, astfel nu se vor arde. Pe flacara, focul va fi mediu si vei amesteca nucile in tigaia tip gratar (fara ulei, desigur) pana se rumenesc fara sa se arda. Le scoti in farfurie ca sa nu continue prajirea si le lasi sa se racoreasca. Apoi le pui intr-o punga groasa cu zip / legata la gura si le zdrobesti cu facaletul, granulatie medie.


6. Cu 5 minute inainte de a o scoate din congelator prajitura, razi ciocolata si infierbanti pana la clocot apa intr-un ibric mai mare sau vas mic pt bain-marie. Intr-o cana de tabla / alt ibric mai mic sau ce ai, pune untul, laptele si ciocolata rasa. Opresti focul la apa si scufunzi vasul cu ciocolata. Imediat se va topi, amesteci mereu cu o lingura (eu am un tel micut para, sau spatula din silicon) pana se dizolva. Lasi 5-10 minute sa se mai intareasca dar tot un fluid gros sa fie.


7. Scoti buturuga din congelator, indepartezi folia, asezi buturuga pe platou si o glazurezi doar la partea superioara. Lingura cu lingura pui de-a lungul coamei si ea va imbraca restul. Daca optezi sa nu o glazurezi, ea va avea textura ca de scoarta de copac, datorita impachetarii in folie.


8. Cat e glazura moale, presari nuca pisata mare si presezi foarte delicat cu degetele ca sa adere.


9. Se lasa peste noapte la rece (minim 6 ore) si a doua zi se va felia corect si straturile se vor citi curate.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Trebuie taiata cu un cutit cu lama foarte-foarte ingusta si care sa taie f. bine. Eu folosesc un cutter de bucatarie cu lama lata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Buturuga" din biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lia_ 1

23.09.2014, 17:28

numai laude . e bine! multumesc

Andreea Caroline 1

23.09.2014, 20:20

merisor 1

24.09.2014, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mix