Tort cu iaurt si capsuni

de Lia_ in Torturi, 11 Apr 2014 | 5554 vizualizari

 

Un tort lejer, gustos, inspirat dintr-o reteta Dukan pe care o inregistrez si in varianta originala, dar nu stiu sa va spun in ce etapa a dietei poate fi mancat. Am informatia ca nu este potrivita primelor doua faze de dieta. N-am studiat dieta, recomand varianta adaptata pe care am preparat-o. Multumesc Sidy pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz (am inlocuit cu fulgi de ovaz)
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 6 linguri lapte 0,1% grasime
  • 1 lingura indulcitor lichid stevia (am pus 1 lingura zahar brun)
  • UMPLUTURA
  • 300 g capsuni (am pus congelate cu scopul de a elibera congelatorul pentru depozitarea celer proaspete, de sezon)
  • 1 linguri indulcitor lichid stevia (am inlocuit cu 1 lingura zahar alb)
  • 1 plic gelatina (10g de la Dr Oetker - recomand chiar doua)
  • 1 kg iaurt 0,1 % g grasime
  • 2 linguri indulcitor lichid stevia (am pus 2 lg. zahar alb)
  • capsuni pentru ornare
  • IN PLUS /optional
  • Suc de la 1 rodie sau echivalentul de la capsuni proaspete pentru inimioare si apele decorative
  • 1 plic de gelatina dr. Oetker (nu alta firma)
  • 1 pachet jelly de capsuni pentru inima semitransparenta
  • colorant alimentar lichid
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

1. Am pus la dezghetat si scurs fructele, in sita pentru paste (de seara mi-a fost mie comod), impreuna cu 1 lingura de indulcitor, altfel, dureaza vreo 4 ore cred, depinde cat de cald este in incapere.


BLAT


2. Pregatesti o forma de tort cu pereti detasabili de preferinta, de 26cm, in care pui hartie de copt cat sa urce si pe pereti cativa centimetri (4 sa fie, e doar pt. blat)


3. Intr-un bol, amesteci toate ingredientele pentru blat, pana omogenizeaza, apoi lasi sa se odihneasca cam 20 de minute, pina se umfla taratele (eu folosind fulgi, am lasat vreo ora, mai aveam si alte treburi). Puteam sa macin fulgii dar nu m-am complicat, oricum se hidrateaza.


4. Cand blatul e copt (maxim 20 minute la 180grd.) il scoati cu hartia pe un gratar, ca sa se raceasca. Este un blat necrescut, elastic, care se va hidrata de la umplutura din iaurt si fructe si va mai creste convenabil in inaltime.


UMPLUTURA


1. Hidratezi gelatina (exact as cum scrie pe pliculet), apoi il incalzesti (fara sa fiarba) la bain-marie (pe abur) pana lichefiaza. Sunt de parere sa puneti doua pliculete la 1kg de iaurt. Sidy spune ca ajunge un pliculet daca este dr. Oetker.


2. Siropul colectat de la capsuni il amesteci cu gelatina hidratata.


3. Intr-un bol incapator, amesteci cu o spatula iaurtul, siropul cu gelatina, fructele si indulcitorul.


4. Forma de tort am imbracat-o la interior cu folie alimentara din plastic. Am pus in forma blatul racit.


5. Torni peste blat umplutura cu iaurt. Nivelezi. Dai la rece pentru cateva ore, pana incheaga, de preferinta de seara pina dimineata


Dupa ce a inchegat umplutura, tortul poate fi portionat. Atat pentru varianta Dukan.


OPTIONAL


1. Pentru inimioare, am preparat un jeleu din suc de rodie (diluat cu putina apa indulcita pentru ca era prea inchis la culoare) si gelatina, am turnat in forme din silicon. Ca sa le pot scoate, am pus forma cu baza in apa calda, pentru cateva minute, ca sa se desprinda.


2. Nu mi-a ajuns sucul si pentru inima semitransparenta/mijlocul pe care il doream, asa cum am vazut la alte torturi de pe aici, si am mai amestecat cu jelly din plic, preparat dupa instructiunile scrise pe pachet. Am turnat intr-o craticioara cu diametrul de 15cm si am dat la rece ca sa inchege. Peste blat torni 40% din umplutura de iaurt, nivelezi, pui in mijloc calupul de jeleu, torni restul umpluturii, nivelezi.


Apele de deasupra le formezi fie desenand cu suc de capsuni/rodie cercuri concentrice si apoi plimbati aiurea coada unei lingurite cufundata cam 1cm (n-am probat cu suc, dar ar trebui sa functioneze), ori, asa cum am procedat eu, cu putin colorant lichid in loc de suc de fructe. Ornezi cu fructe proaspete sau inimiorele descrise. Dai la rece pana incheaga.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Daca hidratati corect gelatina si daca este de buna calitate, veti obtine o consistenta mai ferma decat am reusit eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lia_ 1

13.04.2014, 07:41

am gasit un fisier cu pozele din timpul prepararii salvat aiurea si am completat

simona72 1

13.04.2014, 07:58

Super a iesit, racoritor, cu fructe si pt dieta!! E de probat!!

MOKUSKA 1

13.05.2014, 11:07

ce reteta interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort mousse de ciocolata