Pasca fara aluat

de Lia_ in Prajituri, 23 Apr 2014 | 10110 vizualizari

 

Ma scuzati ca aduc abia acum reteta de Pasca, dar am fost plecata (acolo am preparat-o) si cum timpul zboara, sper sa fie de folos pentru la anul. Pentru mine, sarbatoarea Pastelui nu are nici un farmec intre betoanele de la Bucuresti, ci in locurile vacantelor petrecute la bunici, inconjurata de flori, multa verdeata si traind obiceiurile locului pastrate cu sfintenie, care au un farmec aparte. S-a jucat hora de Pasti prin ploaie dar vremea ne-a lasat apoi sa ciocnim un ou rosu si sa mancam o felie de pasca in lumina razelor de soare. Pentru ca noi am fost calatori si timpul alocat prepararii redus, am ales o reteta de "Pasca fara aluat" care ne-a placut foarte mult. Daca doriti sa aiba o textura mai fina, puteti sa o preparati cu branza de vaci dulce amestecata cu smantana, caz in care mariti cantitatea de gris, ca sa nu se lase, fiind mai umeda. Eu am gatit cu branza de vaci de la piata, de la sibieni, pentru ca este mai grasa si are gust mai bun decat cea din supermarket, si cu oua de tara. Reteta am salvat-o din blogul Adinei, careia ii multumesc pentru idee. Daca doresti, poti sa pudrezi portia inainte de servire cu zahar pudra, sau toata pasca. Felia mea, musai am mancat-o din "farfuria cu pitic" pe care "ne bateam" toti verisorii atunci cand ne strangeam in casa bunicilor (numai aceasta mai ramasese intreaga), care dintre noi sa mancam din ea. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce de vaci mai uscata (sau branza Lacteea 20% grasime)
  • 200 g unt (moale, la temperatura camerei)
  • 7 oua
  • 150 g stafide
  • 250 g zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 40 g faina
  • 100 g gris de grau (suplimentati daca folositi branza amestecata cu smantana)
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

1. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei.


2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si o imbraci in hartie de copt. Ca sa ia forma usor, eu o cocolosesc inainte ca sa nu mai stea rigida si apoi o intind.


3. Dai lamaia pe razatoare si apoi o storci de zeama.


4. Stafidele le lasi la inmuiat in sucul de lamaie obtinut.


5. Intr-un castron mare mixezi untul si sarea pana ce formeaza o pasta cremoasa.


6. Separi galbenusurile de albusuri.


7. Galbenusurile le freaci cu zaharul si vanilia.


8. Preincalzesti cuptorul la cca. 175 °C


9. Pui branza amestecata cu stafidele+zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie peste unt si amesteci.


10.Torni amestecul din galbenusuri peste branza.Omogenizezi.


11.Presari acest amestec cu faina, grisul si praful de copt si amesteci pana omogenizeaza.


12.Bati cu mixerul albusurile pana cand se intaresc.


13.Le incorporezi in restul preparatului, amestecand usor cu o paleta cu miscari de jos in sus.


14.Aluatul astfel format il pui in tava, pe hartia de copt.


15.Coci pasca in cuptorul preincalzit la cca. 175 °C, timp de cca. 60 minute. Dupa ce opresti focul, mai tii tava cu pasca in cuptorul oprit pentru inca 10 minute, apoi o lasi la racit in tava sau o scoti cu hartie cu tot din tava si o transferi pe un gratar. Dupa ce s-a racit, dezlipesti hartia. Daca cineva doreste, poti sa pudrezi portia inainte de servire cu zahar pudra, sau toata pasca. Noi nu am vrut-o foarte dulce.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

pentru o forma de 26-28 cm (forma mea a avut peretii prea putin inalti, de aceea a mai rezultat o pasca mica)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

25.04.2014, 09:35

Lia_ 1

25.04.2014, 18:39

MOKUSKA 1

12.05.2014, 11:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza de vaci