Financiers cu smochine

de Lia_ in Prajituri, 30 Sep 2014 | 1307 vizualizari

 

Un desert clasic frantuzesc, compozitia are gust de pricomigdale, pe care le ador, asemanatoare fiind ingredientele, doar ca mai contin si unt rumenit. Si cum o oferta de smochine cu 50% reducere nu poate fi refuzata, in loc de mure, am pus sferturi de smochina taiata evantai asa cum am vazut la o prajitura de-a Lubitei. Aveam albusuri intr-un borcan la congelator (rezista perfect sticla, doar sa nu fie plin borcanul).
Un desert foarte usor de facut si aplaudat cu bis de ai mei, am preparat putin, s-a terminat repede, mai bine dublati cantitatile ca sa va ajunga 3 zile. Cred ca se pot pastra pentru mai multe zile la frigider daca aveti un eveniment.

 

INGREDIENTE

  • 70 g unt nesarat
  • 40 g faina alba (50g daca le vreti mai ferme)
  • 60 g migdale
  • 90 g albusuri de ou (de la 2 oua XL sau 3S)
  • 95 g zahar pudra
  • 1 lingura miere
  • spray cu ulei vegetal pentru uns formele daca nu ai din silicon
  • 4 smochine sau 250g alte fructe (mure, fructe de padure, nectarine, fructe rosii, etc.)
  • OPTIONAL: 2 linguri de zahar pudra pentru pudrat
  • 11-12 forme de briosa cu haina din silicon
Portii: 11
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Financiers cu smochine:

1. Incinge cuptorul la foc minim.


2. Spala smochinele si lasa-le intregi la scurs intr-o sita.


3. Topeste untul într-o cratita medie cu fund gros, la foc mediu si apoi mic pana se rumeneste (cam 6-7 minute) sau mai mult dar trebuie sa devina putin aramiu. Apoi se da la rece 3-4 minute, sau pana ii vine randul sa fie adaugat la restul.


4. Între timp, migdalele intregi si faina se macina fin cu rasnita (am folosit pe cea de cafea).


5. Intr-un bol mare cu peretii inalti, bati cu mixerul albusul pana devine tare si apoi pui tot zaharul si mai bati maxim 1 minut.


6. Adauga bezeaua si amesteca pana omogenizeaza.


7. Cu un tel para amesteci cu mierea cu miscari de jos in sus.


8. Adaugi din amestecul uscat in transe, vreo 3, si omogenizezi. E gata. Bagi bolul in frigider daca nu coci imediat.


9. Acest aluat se poate face si cu 3 zile inainte daca va ajuta la vreun eveniment.


10. Sprayezi cu f. putin ulei formele la interior (eu n-am mai uns, avand forme din silicon pe care le-am pus in cavitatile unei tavi pt briose).


11. Smochinele le tai pe lung in 3. Fiecare treime o sectionezi la 4 mm, pastrand un capat unit si pui pe cate un financier in evatai.


12. Introduci in cuptor tava si maresti la 190grade focul. In 15-16 minute sunt gata si aurii. Eu le-am vrut mai coapte pentru ca mi se pareau cam moi si le-am mai lasat 10 minute (trebuia sa mai reduc focul, dar a fost ok si asa).


13. Scoti tava pe ceva antitermic si le lasi in forme pentru 10 minute la racit la temperatura camerei.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se pot servi calde sau reci. Inainte de servire le pudrezi. Eu nu le-am pudrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Financiers cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lia_ 1

02.10.2014, 06:26

mihaelar63 1

02.10.2014, 14:31

Un adevarat deliciu si o prezentare pe masura

Lia_ 1

02.10.2014, 21:02

multumesc, Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Brownie cu crema de branza si smochine