Brownie cu crema de branza si smochine

de simona72 in Prajituri, 11 Oct 2016 | 1434 vizualizari

 

Odata cu venirea toamnei pe mine m-au atras smochinele. Blatul este unul ciocolatos, umed si fraged. Iar ca sa nu ne plictisim de atata ciocolata am adaugat si o crema de branza fina cu aroma de vanilie. La sfarsit, ca totul sa fie perfect stropim negresa cu miere din abundenta. De data asta am copt prajitura in doua forme de tarte, una dreptunghiulara si una rotunda. Au iesit tare aspectuoase, iar musafirii sau aratat tare incantati…nici nu am apucat sa fac poze cu sectiunea :))

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar brut
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 80 gr ciocoalat cu lapte
  • 125 gr unt topit
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • In plus: 7 smochine proaspete, miere
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu crema de branza si smochine:

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul, capata consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire untul topit si racit. Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede, respectiv amestecul de oua se adauga faina. Se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica sau cu un tel tip para, cu miscari usoare de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. La final se adauga ciocolata topita si coaja rasa de portocala. Se amesteca la fel de usor pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul se pune in doua tavi de tarte unse cu unt si tapetate cu faina.


Pentru crema de branza: se zdrobeste cu furculita branza de vaci. Adaugam restul ingredientelor: smantana, zaharul si vanilia, amestecam pana obtinem o crema fina, ferma, nu moale, sa nu curga de pe lingura. Punem peste aluatul de brownie crema de branza. Putem sa facem in mai multe feluri: luam cu o lingura si punem gramajoare de branza, sau o intindem si cu o scobitoare amestecam putin prin aluat sa se amestece cu crema de branza, sau pur si simplu lasam crema de branza intinsa peste aluat. Spalam smochinele, le stergem cu un prosop si le taiem in sferturi. Din loc in loc vom pune bucati de smochine. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 40-45 minute. Lasam sa se raceasca, le scoatem din tava si le stropim cu miere. Asta e tot! Serviti cu pofta alaturi de o cafea sau un ceai. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu crema de branza si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

27.10.2016, 22:04

diaconta 1

27.10.2016, 22:09

Minunat desertul tau

Ancutsa 1

17.12.2018, 11:12

Ce apetisante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de naut cu sos de ceapa
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta