Brownie cu crema de branza si smochine

de simona72 in Prajituri, 11 Oct 2016 | 793 vizualizari

 

Odata cu venirea toamnei pe mine m-au atras smochinele. Blatul este unul ciocolatos, umed si fraged. Iar ca sa nu ne plictisim de atata ciocolata am adaugat si o crema de branza fina cu aroma de vanilie. La sfarsit, ca totul sa fie perfect stropim negresa cu miere din abundenta. De data asta am copt prajitura in doua forme de tarte, una dreptunghiulara si una rotunda. Au iesit tare aspectuoase, iar musafirii sau aratat tare incantati…nici nu am apucat sa fac poze cu sectiunea :))

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar brut
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 80 gr ciocoalat cu lapte
  • 125 gr unt topit
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • In plus: 7 smochine proaspete, miere
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu crema de branza si smochine:

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul, capata consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire untul topit si racit. Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede, respectiv amestecul de oua se adauga faina. Se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica sau cu un tel tip para, cu miscari usoare de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. La final se adauga ciocolata topita si coaja rasa de portocala. Se amesteca la fel de usor pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul se pune in doua tavi de tarte unse cu unt si tapetate cu faina.


Pentru crema de branza: se zdrobeste cu furculita branza de vaci. Adaugam restul ingredientelor: smantana, zaharul si vanilia, amestecam pana obtinem o crema fina, ferma, nu moale, sa nu curga de pe lingura. Punem peste aluatul de brownie crema de branza. Putem sa facem in mai multe feluri: luam cu o lingura si punem gramajoare de branza, sau o intindem si cu o scobitoare amestecam putin prin aluat sa se amestece cu crema de branza, sau pur si simplu lasam crema de branza intinsa peste aluat. Spalam smochinele, le stergem cu un prosop si le taiem in sferturi. Din loc in loc vom pune bucati de smochine. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 40-45 minute. Lasam sa se raceasca, le scoatem din tava si le stropim cu miere. Asta e tot! Serviti cu pofta alaturi de o cafea sau un ceai. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu crema de branza si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.10.2016, 20:31

Ti-au iesit cu adevarat frumoase tartele!

Lau 1

27.10.2016, 22:04

diaconta 1

27.10.2016, 22:09

Minunat desertul tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu fulgi de ciocolata