Prajitura cu rubarba

de Floryella78 in Prajituri, 13 Iun 2016 | 1779 vizualizari

 

Primul lucru la care ma gandesc cand vad tijele de rubarba pe piata este prajitura cu rubarba.Este o prajitura racoroasa care mi-a ramas la suflet inca din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • cateva tije de rubarba
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar pt rubarba
  • 100 grame zahar pentru bezea
  • Ingredientele sunt pt o tava de 34/23cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete de cca 2 cm,le punem intr-un bol si punem doua linguri de zahar peste ele.Intrun bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia.Albusurile le punem in alt bol si le pastram pt bezea.Mixam bine galbenusurile cu zaharul apoi adaugam laptele,omogenizam,adaugam apoi uleiul in fir subtire si amestecam.L a final punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam din nou.Punem aceasta compozitie in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt nivelam si apoi presaram deasupra cubuletele de rubarba.Introducem tava la cuptor care a fost incalzit in prealabil la 180 grade,si lasam prajitura la copt cca 20 min.In acest timp facem bezeaua cu cele 4 albusuri pe care le mixam pana capata un pic de consistenta apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana compozitia se intareste.Probam prajitura ,cand este aproape coapta o scoatem din cuptor si intindem bezeaua uniform apoi o punem din nou la cuptor pentru zece minute sau pana can suprafata bezelei a devenit lejer maronie.Scoatem prajitura pe un gratar si o lasam sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

14.06.2016, 08:54

Floryella78 1

14.06.2016, 09:20

Andreea Caroline 1

14.06.2016, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbura