Prajitura cu rubarba

de Floryella78 in Prajituri, 13 Iun 2016 | 1372 vizualizari

 

Primul lucru la care ma gandesc cand vad tijele de rubarba pe piata este prajitura cu rubarba.Este o prajitura racoroasa care mi-a ramas la suflet inca din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • cateva tije de rubarba
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar pt rubarba
  • 100 grame zahar pentru bezea
  • Ingredientele sunt pt o tava de 34/23cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete de cca 2 cm,le punem intr-un bol si punem doua linguri de zahar peste ele.Intrun bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia.Albusurile le punem in alt bol si le pastram pt bezea.Mixam bine galbenusurile cu zaharul apoi adaugam laptele,omogenizam,adaugam apoi uleiul in fir subtire si amestecam.L a final punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam din nou.Punem aceasta compozitie in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt nivelam si apoi presaram deasupra cubuletele de rubarba.Introducem tava la cuptor care a fost incalzit in prealabil la 180 grade,si lasam prajitura la copt cca 20 min.In acest timp facem bezeaua cu cele 4 albusuri pe care le mixam pana capata un pic de consistenta apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana compozitia se intareste.Probam prajitura ,cand este aproape coapta o scoatem din cuptor si intindem bezeaua uniform apoi o punem din nou la cuptor pentru zece minute sau pana can suprafata bezelei a devenit lejer maronie.Scoatem prajitura pe un gratar si o lasam sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

14.06.2016, 08:54

Floryella78 1

14.06.2016, 09:20

Andreea Caroline 1

14.06.2016, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbura