Chec rece cu biscuiti si ciocolata

de Bucataras in Prajituri, 28 Apr 2013 | 58529 vizualizari

 

O reteta simpla de preaparat: Chec rece cu biscuiti si ciocolata

 

INGREDIENTE

  •  100 gr margarina Unirea Experta
  • 200 gr ciocolata
  • 2 cani zahar tos
  • 150 gr biscuiti populari
  • 150 ml apa
  • 250 ml lapte praf
  • 15 ml esenta de rom
  • Pentru crocantul de nuci:
  • 50 gr zahar
  • 50 gr nuci
  • 50 gr biscuiti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rece cu biscuiti si ciocolata:

Puneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf amestecind energic pentru a nu se forma cocoloase. La final adaugati esenta de rom.


Intindeti un strat din compozitie intr-o forma de chec unsa cu ulei.


Asezati un prim strat de biscuiti, turnati crema, apoi inca un strat de biscuiti, din noua crema, biscuiti, iar la final crema. lasati la frigider pina se intareste, cel mai bine peste noapte.


Pentru crocant caramelizati aharul si amestecati nucile intregi. Intindeti compozitia pe un blat si lasati la racit.


Dupa ce s-a racit tocati marunt compoizitie, tocati si nucile si amestecati.


Dupa ce checul s-a racit, portionati si inveliti-l in crocant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rece cu biscuiti si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

jolygina 1

24.11.2013, 21:57

ce bine arata

Ligia Bxl 1

02.04.2014, 11:47

Lia_ 1

17.06.2014, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alunella