Prajitura pufoasa cu prune

de alinutza1983 in Prajituri, 13 Sep 2011 | 5896 vizualizari

 

In orice piata te-ai afla , vei fi intampinat negresit de fructele aromate si pline de culoare…Nimic mai simplu pentru a gasi pretextul sa prepari un dulce pentru cei dragi. Deoarece prunele sunt deopotriva gustoase si sanatoase voi oferi o reteta ce merita salvata .

 

INGREDIENTE

  • Pentru a pregati acest deliciu de sezon , avem nevoie de :
  • 500-700 g prune coapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • ½ pliculet praf de copt
  • 1 lingurita razatura de portocale
  • esente
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu prune:

 Modul de preparare al retetei de prajitura cu prune este urmatorul :

1.Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele, laptele si coaja de portocale

2. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si amidonul. Se adauga faina treptat si se amesteca usor.

3. Punem jumatate din compozitie intr-o forma tapetata cu hartie de copt, punem prunele fara samburi si apoi restul de aluat. Se da la cuptor pentru 30-40 minute in functie de cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si prune