Prajitura cu crema de branza si mandarine

de Julie in Prajituri, 3 Feb 2012 | 13191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri ulei,
  • esenta de vanilie,
  • 3 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1/2 lingurita praf de copt.
  • Crema:
  • 250 g branza proaspata,
  • 4-5 linguri zahar pudra,
  • 25 g unt,
  • esenta de portocale,
  • 3-4 mandarine,
  • 1 lingurita praf de gelatina,
  • 300 ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si mandarine:

Blat:


Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, ingredientele uscate. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace blatul timp de 20-25 minute. Se scoate apoi din tava si se lasa sa se raceasca. (Dimensiuni tava 26 x 17 cm)


Crema:


Se inmoaie gelatina in 2-3 linguri cu zeama de mandarine, apoi se dizolva pe baie de aburi. Mandarinele se curata de coaja si seminte si se taie in bucati mici. Se bate frisca, pana isi dubleaza volumul si se aromatizeaza cu esenta de portocale. Se mixeaza branza prospata cu zaharul pudra si untul, pana cand se obtine o crema omogena. Se adauga gelatina, mandarinele si jumatate din cantitatea de frisca. Se amesteca bine.


Asamblarea:


Tava folosita pentru coacerea blatului, se tapeteaza cu folie alimentara. Se toarna crema si se niveleaza, iar deasupra se aseaza blatul si se apasa usor. Se da tava la rece pana cand se incheaga bine crema. Se rastoana prajitura pe platou si se decoreaza cu frisca ramasa. Se pastreaza la frigider, iar in momentul servirii se taie dupa preferinta. Se poate decora cu felii de mandarine si figurine din ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

ryta 1

16.05.2014, 17:00

monik80 1

19.03.2015, 15:59

ancutsa 1

21.02.2017, 13:50

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Rudy