Napolitane cu crema caramel

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Oct 2010 | 9987 vizualizari

 

Pentru ca de multe ori suntem in criza de timp......trebuie sa gasim solutii :)....( asta daca nu cumva vrem sa renuntam la dulciuri )...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi napolitane
  • pentru crema caramel:
  • 3 oua
  • 150 gr unt 
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 100 gr nuci taiate mai maricel
  • separat: 3-4 linguri de zahar ce se caramelizeaza, pana ajunge la o culoare aramie ( nu maro!!!, caci va avea un gust amarui )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema caramel:

Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet fluid se va turna peste " budinca " despre care vorbeam. La final, in aceasta compozitie se vor pune si nucile , taiate ceva mai grob, si tot acest amestec se lasa putin la racit. Cu aceasta minunatie se acopera uniform foile de napolitana; se aseaza pe o tava si se acopera cu o greutate ptr. cca 3-4 ore! Mai simplu de atat nici ca se poate! Ii multumesc Laurei Sava, de pe site-ul careia am preluat reteta de crema caramel!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

28.10.2010, 23:04

bune tare 5f

Rocsi 1

29.10.2010, 11:12

o fi rapid de facut dar e tare buna

La Ancuta 1

29.10.2010, 11:31

foarte buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandina cu crema caramel