Napolitane cu crema caramel

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Oct 2010 | 6941 vizualizari

 

Pentru ca de multe ori suntem in criza de timp......trebuie sa gasim solutii :)....( asta daca nu cumva vrem sa renuntam la dulciuri )...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi napolitane
  • pentru crema caramel:
  • 3 oua
  • 150 gr unt 
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 100 gr nuci taiate mai maricel
  • separat: 3-4 linguri de zahar ce se caramelizeaza, pana ajunge la o culoare aramie ( nu maro!!!, caci va avea un gust amarui )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema caramel:

Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet fluid se va turna peste " budinca " despre care vorbeam. La final, in aceasta compozitie se vor pune si nucile , taiate ceva mai grob, si tot acest amestec se lasa putin la racit. Cu aceasta minunatie se acopera uniform foile de napolitana; se aseaza pe o tava si se acopera cu o greutate ptr. cca 3-4 ore! Mai simplu de atat nici ca se poate! Ii multumesc Laurei Sava, de pe site-ul careia am preluat reteta de crema caramel!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

28.10.2010, 23:04

bune tare 5f

Rocsi 1

29.10.2010, 11:12

o fi rapid de facut dar e tare buna

La Ancuta 1

29.10.2010, 11:31

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate