Covrigei cu chimen si parmezan

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2013 | 9917 vizualizari

 

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi !

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina ( sau unt )
  • 250 gr branza sarata ( eu am folosit branza de oi, de la sibieni )
  • 300 gr faina
  • 1-2 linguri otet de mere
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 50 gr parmezan ( pentru deasupra )
  • seminte de chimen
  • 1 galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu chimen si parmezan:

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu branza faramitata, apoi se adauga otetul, chimenul macinat si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 1-2 ore.  Se imparte aluatul in trei. Una din foi se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa infainata si se decupeaza cu forma speciala pentru covrigei. Grosimea recomandata este de 5 mm. Din coca ramasa de la decupare se intinde o foaie si se decupeaza si din aceasta covrigei. Celelte doua foi se pastreaza la frigider. Se aseaza covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu amestecul de galbenus si lapte, se presara apoi chimen si parmezan. Se tin la cuptorul preincalzit, la foc mediu,  timp de 15-20 minute pana incep sa devina aurii. ( nu mai mult, sa nu se arda ).  Au rezultat trei tavi 35x40 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu chimen si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Laci 1

28.11.2013, 18:43

buni!! trebuie sa fac maine!

Ela68 1

28.11.2013, 19:19

musai cu parmezan, da o aroma deosebita

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de telina cu morcov