Rotite cu nuca si marmelada

de Lia_ in Prajituri, 11 Noi 2013 | 14439 vizualizari

 

Aceste rotite sunt o poveste dulce cu un parfum aparte pentru mine pentru ca este o reteta mai putin intalnita, din caietul bunicii. Cei care o au, au dat-o uitarii pe nedrept. Trebuie musai sa afisez o imagine si cu batranul nuc de la care provin nucile din imaginile cu prajitura. Acest nuc exista deja cand m-am nascut eu. Atunci cand va muri, voi simti ca am pierdut pe cineva drag.
Aluat nisipos, multa nuca pe bezea, marmelada de caise sau crema de cacao, prajiturici care pot sta pe masa celei mai simandicoase intalniri corporate
sau pe masa voastra de Craciun. Si cum altfel puteam sa prezint decat punand in cadru si o minunata dantela faurita de mainile bunicii mele, alaturi de caietul ei.

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL
  • faina- 350g
  • unt- 200g
  • zahar pudra- 50g
  • galbenus de ou- 3
  • zahar vanilat- 1 plic
  • UMPLUTURA
  • marmelada de caise-200g sau
  • CREMA DE CACAO (stil Sanda Marin)
  • faina- 2 linguri
  • zahar- 6 linguri
  • cacao- 3 linguri
  • lapte- 200 ml
  • unt- 100g
  • BEZEAUA
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • nuca-150-200g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu nuca si marmelada:

Curatam nucile si le macinam mediu, nici prea fin dar nici grosier.

CREMA

Daca optam pentru umplere si cu crema, va trebui sa o preparam din timp si sa o racim rapid. Se omogenizeaza un amestec uscat faina+zahar+cacao, se adauga laptele rece amestecand mereu cu telul para, se pune pe foc si se fierbe cam 10 minute amestecand continuu
ca sa nu se faca cocoloase. Se opreste focul si se adauga untul cuburi. Pentru o crema mai fina, untul se freaca cu putin zahar pudra si in el se incorporeaza crema rece.

ALUATUL

Separati ouale. Intr-un castron se pun la gramada toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine o bila omogena.

BEZEAUA

Se bat 1-2 albusuri, cu 100-150g zahar pudra, cu telul para. Nu avem nevoie de o bezea prea batoasa. Cu ea va trebui sa ungem rotitele pentru
ca apoi sa le dam prin nuca pisata.

Pregatiti o tava mare cu hartie de copt. cred ca merge si fara hartie dar eu am pus totusi. Preincalziti cuptorul la 170-180 grd.

Aluatul il impartim in doua si intindem o foaie de 5 mm. Se taie cercuri cam de 4 cm.  Eu le-am taiat de 3 dar recomand 4 cm. Se decupeaza mijlocul cu degetarul. Extragem rotitele de aluat, le ungem cu bezea si le tavalim cu partea cu bezeaua prin nuca macinata si le asezam pe hartia de copt cu nuca in sus. Obtinem doua tavi ,mari.

Se lipesc doua cate doua rotitele cu marmelada sau crema rece.

Daca le doriti foarte dulci, se pot pudra cu zahar vanilat fin macinat.

TIPS-URI

1

Nu va recomand metoda de montaj: talpa un cerc nedecupat la mijloc si fara nuca, lipit cu marmelada de o rotita cu nuca pentru ca n-au gustul la fel de bun ca in varianta indicata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca si marmelada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Lia_ 1

28.05.2014, 22:32

babi5 1

28.11.2014, 14:35

Un mare like iacata ca si prajiturelele sunt o istorie dulce

Rahela Velicu 1

17.12.2018, 14:41

Am salvat reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rame cu untura