Rotite cu nuca si marmelada

de Lia_ in Prajituri, 11 Noi 2013 | 10567 vizualizari

 

Aceste rotite sunt o poveste dulce cu un parfum aparte pentru mine pentru ca este o reteta mai putin intalnita, din caietul bunicii. Cei care o au, au dat-o uitarii pe nedrept. Trebuie musai sa afisez o imagine si cu batranul nuc de la care provin nucile din imaginile cu prajitura. Acest nuc exista deja cand m-am nascut eu. Atunci cand va muri, voi simti ca am pierdut pe cineva drag.
Aluat nisipos, multa nuca pe bezea, marmelada de caise sau crema de cacao, prajiturici care pot sta pe masa celei mai simandicoase intalniri corporate
sau pe masa voastra de Craciun. Si cum altfel puteam sa prezint decat punand in cadru si o minunata dantela faurita de mainile bunicii mele, alaturi de caietul ei.

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL
  • faina- 350g
  • unt- 200g
  • zahar pudra- 50g
  • galbenus de ou- 3
  • zahar vanilat- 1 plic
  • UMPLUTURA
  • marmelada de caise-200g sau
  • CREMA DE CACAO (stil Sanda Marin)
  • faina- 2 linguri
  • zahar- 6 linguri
  • cacao- 3 linguri
  • lapte- 200 ml
  • unt- 100g
  • BEZEAUA
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • nuca-150-200g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite cu nuca si marmelada:

Curatam nucile si le macinam mediu, nici prea fin dar nici grosier.


CREMA


Daca optam pentru umplere si cu crema, va trebui sa o preparam din timp si sa o racim rapid. Se omogenizeaza un amestec uscat faina+zahar+cacao, se adauga laptele rece amestecand mereu cu telul para, se pune pe foc si se fierbe cam 10 minute amestecand continuu

ca sa nu se faca cocoloase. Se opreste focul si se adauga untul cuburi. Pentru o crema mai fina, untul se freaca cu putin zahar pudra si in el se incorporeaza crema rece.


ALUATUL


Separati ouale. Intr-un castron se pun la gramada toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine o bila omogena.


BEZEAUA


Se bat 1-2 albusuri, cu 100-150g zahar pudra, cu telul para. Nu avem nevoie de o bezea prea batoasa. Cu ea va trebui sa ungem rotitele pentru

ca apoi sa le dam prin nuca pisata.


Pregatiti o tava mare cu hartie de copt. cred ca merge si fara hartie dar eu am pus totusi. Preincalziti cuptorul la 170-180 grd.


Aluatul il impartim in doua si intindem o foaie de 5 mm. Se taie cercuri cam de 4 cm. Eu le-am taiat de 3 dar recomand 4 cm. Se decupeaza mijlocul cu degetarul. Extragem rotitele de aluat, le ungem cu bezea si le tavalim cu partea cu bezeaua prin nuca macinata si le asezam pe hartia de copt cu nuca in sus. Obtinem doua tavi ,mari.


Se lipesc doua cate doua rotitele cu marmelada sau crema rece.



Daca le doriti foarte dulci, se pot pudra cu zahar vanilat fin macinat.

TIPS-URI

1

Nu va recomand metoda de montaj: talpa un cerc nedecupat la mijloc si fara nuca, lipit cu marmelada de o rotita cu nuca pentru ca n-au gustul la fel de bun ca in varianta indicata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca si marmelada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Lia_ 1

28.05.2014, 22:32

babi5 1

28.11.2014, 14:35

Un mare like iacata ca si prajiturelele sunt o istorie dulce

Rahela Velicu 1

17.12.2018, 14:41

Am salvat reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem