Prajitura cu fulgi din cereale

de Lia_ in Prajituri, 8 Feb 2014 | 8214 vizualizari

 

Clasic, rapid, ieftin si bun.

 

INGREDIENTE

  • 200-250g fulgi de orez sau fulgi de porumb zdrobiti
  • 1 cana de nuci (am pus nuci, alune si migdale)+pentru decor
  • 250g unt
  • 1 cana de zahar (180g)
  • miere (160g)
  • 50g cacao
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fulgi din cereale:

1. Prajesti superficial nucile fara ulei si le lasi sa se raceasca pana trece pasul 2.

2. Zdrobesti fulgii intr-un castron mare. Eu m-am descurcat bine cu pasatorul manual de cartofi.

3. Macini grosier nucile, opresti cateva pentru decor si optional ca sa formezi un pat de nuci in tava in care vei turna, explic de ce ... Pui nucile peste fulgi si omogenizezi.

4. Pregatesti acum tava. Fiindca este o prajitura care adera, este recomandat sa imprastii un strat superficial de nuci maruntate la baza. Merge si cu fulgi zdrobiti mai marunt, asta va ajuta sa o scoateti mai usor din tava. Poti la fel de bine sa nu pui nimic. Unii doar uda tava.

5. Amesteci intr-un bol zaharul tos+zaharul vanilat si pudra de cacao. Astfel nu te vei mai chinui sa desfaci cocoloasele de cacao care de obicei se formeaza, sau sa pierzi timp sa o cerni.

6. Intr-o craticioara pui untul taiat cuburi si mierea. Pui pe foc pana se topeste untul aproape de tot.

7. Adaugi amestecul de zahar si cacao si fierbi pana cand se topeste zaharul tos.

8. Torni ciocolata asta calda peste fulgi. Lucrezi repede ca sa nu se intareasca si sa poti sa o nivelezi in tava.

9. Rastorni compozitia in tava si o nivelezi cu o lingura inox.

10.Poti sa decorezi cu bucati intregi de nuca, sau cu nuca de cocos.

11.Cand s-a racit, o tai patrate si pastrezi la rece.

Daca vrei sa formezi bilute cum am facut eu, atunci trebuie sa imparti fulgii, sa fie mai putini cantitativ in bolul rezervat pentru bilute. Iti trebuie pentru modelare o compozitie mai umeda si lipicioasa. Imparti in doua boluri fulgii si mai iei din ei, dintr-unul dintre boluri doar,probezi consistenta si adaugi la loc din fulgii retrasi atata cat permite compozitia ca sa te lase sa modelezi. Eu am preparat-o de multe ori si stiam dupa racire cam ce consistenta capata. Compozitia pentru bile o cercetezi sa nu apuce sa se intareasca prea rau.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Nu exagerati cu prajitul nucilor! Vor da gust amarui daca le coaceti prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fulgi din cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Corinuta 1

11.02.2014, 15:36

Asa o fi Lia, cine mai stie, ca zilele astea intalnesti tot felul de pareri despre una despre alta, unii zic de bine, altii de rau, de se zapaceste lumea!

Ligia Bxl 1

16.03.2014, 20:57

arata tare bineeee

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 15:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta