Brownie cu nuca si caramel

de Miha in Prajituri, 8 Feb 2010 | 4148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Topping:
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g nuca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu nuca si caramel:

Untul se freaca bine cu zaharul,pana devine spumos. Adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie si omogenizam.


Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le adaugam unul cate unul in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.


Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.


Topping:


Zaharul il caramelizam usor, apoi il "stingem" cu frisca lichida. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana se topeste tot caramelul, iar compozitia incepe sa se ingroase.Adaugam nuca rupta bucatele si omogenizam.


Lasam la racit, apoi turnam peste blat.


Multumesc Ala de inspiratie. :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Miha 1

09.02.2010, 22:00

Iaca am ratat de la Raluca...

Miha 1

09.02.2010, 22:00

Multumesc Teo!

susu 1

27.02.2010, 20:28

Chiar ca delicios. Eu as manca numai dulciuri toata ziua.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert faguri