Tarta cu mure si kiwi

de LadyCrs in Prajituri, 25 Iul 2012 | 2824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta:
  • un pachet unt
  • un ou
  • 400 g faina
  • o lingurita de apa rece
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 40 g faina ( sau amidon)
  • 4 galbenusuri
  • o esenta vanilie
  • zahar vanilat
  • 3 kiwi
  • 4 paharele de mure ( am cumparat cu un leu paharelul din piata...pahare de unica folosinta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure si kiwi:

Pentru aluatul de tarta procedam astfel: cernem faina, apoi adaugam untul bucatele , sarea si zaharul si amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Apoi batem oul si adaugam peste aluat impreuna cu lingurita de apa si framantam bine bine. Il punem intr-o folie alimentara si il lasam pentru 30 de minute la frigider. Dupa cele 30 de minute ungem forma de tarta cu putin unt si intindem compozitia bine bine, intepand-o pe alocuri pentru a nu se umfla. O lasam la cuptor pana se face aurie ( cam 20 de minute a durat la mine procesul de coacere.)


Pentru crema de vanilie procedam astfel: punem laptele impreuna cu zaharul, esenta, zaharul vanilat pe foc. Separat amestecam cele 4 galbenusuri cu faina.Dup ca incepe laptele sa faca bulbuci adaugam din el cam 10 linguri peste amestecul de faina si galbenusuri si amestecam usor pana se dizolva si nu mai avem cocoloase. Apoi adaugam peste laptele din craticioara crema obtinuta, amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloase pana se ingroasa si da un clocot. Craticioara o punem in apa si amestecam 2-3 minute pentru a nu se forma crusta.


Dupa ce este gata aluatul il punem pe un platou si adugam crema peste impreuna cu fructele dorite si asezam dupa bunul plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

25.07.2012, 21:51

Waw, cum arata... Doua portii ptr mine, ca prea bine arata!!

mena29 1

25.07.2012, 22:01

Mmmmmm,ce bunatate!

Rocsi 1

25.07.2012, 23:55

Yamiii...imi ling degetelele cand vad ce faina e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni