Tarta cu mure si kiwi

de LadyCrs in Prajituri, 25 Iul 2012 | 4724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta:
  • un pachet unt
  • un ou
  • 400 g faina
  • o lingurita de apa rece
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 40 g faina ( sau amidon)
  • 4 galbenusuri
  • o esenta vanilie
  • zahar vanilat
  • 3 kiwi
  • 4 paharele de mure ( am cumparat cu un leu paharelul din piata...pahare de unica folosinta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure si kiwi:

Pentru aluatul de tarta procedam astfel: cernem faina, apoi adaugam untul bucatele , sarea si zaharul si amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Apoi batem oul si adaugam peste aluat impreuna cu lingurita de apa si framantam bine bine. Il punem intr-o folie alimentara si il lasam pentru 30 de minute la frigider. Dupa cele 30 de minute ungem forma de tarta cu putin unt si intindem compozitia bine bine, intepand-o pe alocuri pentru a nu se umfla. O lasam la cuptor pana se face aurie ( cam 20 de minute a durat la mine procesul de coacere.)

Pentru crema de vanilie procedam astfel: punem laptele impreuna cu zaharul, esenta, zaharul vanilat pe foc. Separat amestecam cele 4 galbenusuri cu faina.Dup ca incepe laptele sa faca bulbuci adaugam din el cam 10 linguri peste amestecul de faina si galbenusuri si amestecam usor pana se dizolva si nu mai avem cocoloase. Apoi adaugam peste laptele din craticioara crema obtinuta, amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloase pana se ingroasa si da un clocot. Craticioara o punem in apa si amestecam 2-3 minute pentru a nu se forma crusta.

Dupa ce este gata aluatul il punem pe un platou si adugam crema peste impreuna cu fructele dorite si asezam dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mena29 1

25.07.2012, 22:01

Mmmmmm,ce bunatate!

Rocsi 1

25.07.2012, 23:55

Yamiii...imi ling degetelele cand vad ce faina e!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 23:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu ciocolata si pere