Prajitura Greta Garbo

de Rocsi in Prajituri, 10 Ian 2015 | 6929 vizualizari

 

Am mancat aceasta prajitura, pentru prima data, vara trecuta. Mi-a placut enorm si o am pe lista de asteptare de mult timp. De sarbatori am vrut neaparat sa o pregatesc ca mi s-a parut potrivita. O bunatate, mai ales daca o servesti dupa vreo 2 zile dupa ce o pregatesti, pentru ca foile se inmoaie grozav.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 100 gr zahar pudra
  • 25 gr drojdie + 1 lingura zahar
  • 600-650 gr faina (500 gr scria in reteta dar a intrat mai mult)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 600 gr gem de caise
  • 450 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • Pentru glazura:
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Aluatul pentru foi:


Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe. Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si nelipicios. Il acoperim si il lasam la odihnit 40 de minute.


Umplutura:


Nuca macinata o amestecam cu zaharul. Gemul il repartizam in 3 boluri, in mod egal.


Dupa acest timp impartim aluatul in 4 foi egale (aveti grija de fie egale, la mine ultima foaie a fost putin mai mica, am tras de ea, si la capete s-a mai rupt). Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz. Intindem prima foaie, o asezam in tava. O ungem cu gemul dintr-un bol, apoi presaram amestec de nuca cu zahar. Punem iar foaie, gem, nuca cu zahar, foaie, gem, nuca cu zahar iar la final ultima foaie. Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si bagam prajitura. O lasam cam 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de deasupra. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.


Glazura:


Rupem ciocolata bucatale, intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida si punem vasul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata de topeste. Dam bolul deoparte, turnam glazura usor, peste prajitura rece. Lasam la temperatura camerei pana se racoreste, apoi o dam la rece.


Se portioneaza si se serveste! Multumesc pentru reteta Adriana :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

14.01.2015, 21:20

Elucu, multumesc

Xandrinne 1

26.01.2015, 16:45

Minunata prajitura, tare mult imi place!

Rocsi 1

26.01.2015, 21:36

Este foarte buna Xandrine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca