Ciocolata si ganache cu matcha

de Lia_ in Prajituri, 27 Sep 2013 | 2284 vizualizari

 

Vi s-a intamplat sa aveti in anturaj o persoana draga, careia sa trebuiasca sa-i oferiti ceva cu o ocazie speciala dar acea persoana sa aiba chiar de toate?! Si ... dilema! ... ce naiba sa-i iei ca sa-i faca placere si in acelasi timp sa si tina minte gestul facut?!
Am decis ca ar fi potrivit sa prepar ceva cu care sa impresionez (caci asa a fost), un ceva facut cu dragoste, personalizat...
In prima fotografie din modul de preparare va fac cunostinta cu acest ceai verde traditional japonez despre care s-ar putea scrie pagini intregi. Gasiti pe net ritualul prepararii si servirii acestui ceai.
Datorita aromei unice si a culorii verde moale, folosirea lui a fost extinsa si in preparate culinare dulci sau sarate. Reteta este o creatie a Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA
  • 150 gr frisca lichida naturala
  • 100 gr ciocolata alba de f buna calitate
  • 1 lingurita ceai matcha
  • STRATURI DE CIOCOLATA AMARA
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 4 capsuni
  • 50 gr ciocolata neagra+50 gr ciocolata alba ( pt imbracat capsunile)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata si ganache cu matcha:

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA



Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte.



Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte.



Stingem focul si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele foarte mici si ceaiul matcha presarat cu sita prin care dati de obicei cacaoa.



Amestecam pana cand ciocolata este complet topita si apoi lasam compozitia sa se raceasca cat timp pregatim straturile de ciocolata.



STRATURI DE CIOCOLATA AMARA



Topim ciocolata amara la bain marie sau la microunde.



Formam, pe o foaie de hartie de copt, o banda lata de ciocolata de cca 5x10 cm si inaltimea de 0,25 mm grosime.



Incercati sa o nivelati cat mai bine astfel incat straturile sa iasa netede si egale.



Bagam ciocolata la frigider pana cand se intareste putin (cca 6 minute sau ceva mai mult).



Taiem dreptunghiuri egale fara insa a le desprinde de pe hartia de copt.



Le bagam de data aceasta la congelator unde vor sta pana terminam crema ganache.



Incepem si mixam crema ganache pana cand se raceste complet si capata consistenta unei creme.



Vom avea nevoie de cca 10 minute pentru acest lucru.



Umplem un sac a poche cu crema, asezam un strat de ciocolata pe farfuria in care vom servi desertul si formam mici ciufuleti de crema pe intreaga suprafata a foii de ciocolata.



Formam astfel 3-4 straturi de ciocolata si crema ganache.



DECORARE CAPSUNI



Pentru capsuni, topim ciocolata neagra la bain marie, apoi trecem fiecare capsuna prin ciocolata topita astfel incat sa acopere jumatate din lungimea capsunii.



Le asezam pe un gratar sa se scurga surplusul de ciocolata si sa se intareasca. Apoi formam cateva dungute de ciocolata alba pe fiecare capsuna.



Pudram desertul cu putin ceai matcha, asezam cate o capsuna pe fiecare si servim.



 

TIPS-URI

1

Pentru a evita pierderile de ciocolata neagra, eu am croit un tipar cu grosimea de 4 mm. In reteta originala se sugerau 4-5 mm. Este prea mult, foile trebuie sa aiba cam 2.5mm altfel din cantitatea aceasta de ciocolata iese o singura prajitura si ramane crema cum mi s-a intamplat.

2

Taiati foile cu un cutit cu lama foarte subtire si ascutita sau mai bine cu un cutter cu lama noua igienizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata si ganache cu matcha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Pushaa 1

02.04.2014, 11:03

MOKUSKA 1

13.05.2014, 09:56

babi5 1

30.11.2014, 14:32

Un mare like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire