Caras la cuptor cu legume si vin

de La Ancuta in Crap / Caras, 23 Apr 2013 | 8490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caras (~ 1 kg)

Pentru marinada:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru
  • sare, piper

In plus avem nevoie de:

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa alba mare
  • 7-8 ciuperci champignon
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 200 ml vin
  • 1 cescuta cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras la cuptor cu legume si vin:

Curatam pestele si il spalam bine apoi il uscam cu prosoape de hartie.

Amestecam toate ingredientele pentru marinada si ungem bine pestele pe toate partile apoi turnam restul de marinada peste peste si dam la frigider pentru o ora.


Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase. La fel procedam si cu ciupercile. Amestecam toate apoi condimentam cu sare si piper. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul pisat, cimbru si rozmarin si turnam peste legume. Amestecam bine pana se omogenizeaza.


Dupa ce a stat la frigider asezam pestele in tava unsa cu ulei de masline scurgand marinada peste el.

Asezam legumele in jurul pestelui si adaugam vinul si apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu capac si dam la cuptor la foc potrivit. Cand este aproape facut, scoatem capacul si mai lasam ~ 10 minute.


Se serveste cald, alaturi de legumele din tava.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caras la cuptor cu legume si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

La Ancuta 1

23.04.2013, 22:36

Va multumesc.

Lia_ 1

02.09.2013, 08:12

am retinut reteta

La Ancuta 1

02.09.2013, 08:46

Lia, sper sa-ti placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crap pe varza