Saramura de crap

de mihaelar63 in Crap / Caras, 27 Iun 2010 | 3272 vizualizari

 

Saptamana trecuta am servit la un restaurant saramura de crap . Cum nu am bucatarisit niciodata asa ceva si am ,, gasit '' crap oglinda mi-am indeplinit aceasta dorinta mai veche !!!! Fara falsa modestie , sustin ca saramura mea a iesit de 10 ori mai buna decat oricare alta , barbatu-mio repeta intruna ,, ce buna e '' .!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap oglinda proaspat [ 1.5kg]
  • ulei
  • sare [ de mare grunjuroasa ]
  • 2 rosii
  • 1 ardei
  • 4 ardei iuti
  • 4 catei usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 l supa legume
  • otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap:

  1. pestele se curata , se portioneaza, se sareaza, se unge cu putin ulei si se prajeste pe gril pana prinde crusta si o frumoasa culoare aurie l [langa el coaceti si rosiile si ardeii ]
  2. supa de legume se infierbanta si se pune in ea usturoiul pisat sare, otet dupa gust , ceapa rosie curatata si  taiata feliute , verdeturile tocate;,rosiile, ardeii copti se decojesc si se taie cuburi adaugandu-se de asemenea la saramura .
  3. pestele se pune in  compozitia de mai sus  sa se imbibe cu  aromele saramurii.
 

TIPS-URI

1

ardeiul iute copt , l-am curatat de seminte [ sa nu iasa saramura prea iute ]

2

serviti cu mamaliguta calda .

RETETA IN IMAGINI

Saramura de crap-0
Saramura de crap-1
Saramura de crap-2
Saramura de crap-3
Saramura de crap-4
Saramura de crap-5

COMENTARII (9)

mihaelar63

mihaelar63 1

27.06.2010, 23:36

bucataras , nu am mai avut timp , am servit imediat
laly, si tie iti teleportez o bucata

Bunica

Bunica 1

30.06.2010, 21:56

Ai mai avut 2 bucati si le-ai dat pana sa vin eu. Ti s-a intamplat prima oara sa-ti iasa preparatul tau mai bun ca la restaurant ? Pentru ei doar gustul conteaza, ca sa te atraga pe tine ....sa fie cat mai natural

mihaelar63

mihaelar63 1

30.06.2010, 23:06

bunica , sincer , de foarte multe ori imi iese mai bun , cat despre saramura nu credeam ca poate sa fie atat de gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!