RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1282
PRIETENI304
Retete

Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

In Dulciuri la 28 Oct 2020

Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. Se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul. Eu am simplificat putin, am luat gramajoare...

Desert clatita olandeza la cuptor

In Dulciuri la 24 Mai 2020

Din cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane. Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa compozitia si de o tigaie cu maner metalic cu dimensiunea de 25 cm in diametru, care poate intra in...

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 23 Mai 2020

Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte zaharul intre degete la proba. Se opreste mixerul, se adauga in bol, zeama de lamaie se amesteca cu...

Desert inghetata de vanilie

In Dulciuri la 13 Mai 2020

Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza 2-3 minute cu un tel. Intr-un vas mai larg (o cratita) , se pune laptele impreuna cu 300 ml frisca lichida si vanilia, se tine la foc mic pana ce da fix un clocot. Se trage vasul deoparte si se toarna imediat lichidul peste compozitia de...

Desert inghetata de ciocolata belgiana

In Dulciuri la 13 Mai 2020

Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute. 250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la foc mic pana ce da in clocot, se toarna rapid peste compozitia de ou si zahar si se amesteca bine, se...

Placinte mocanesti

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2020

Mie ca timp,  mi-a luat o ora din momentul in care m-am apucat sa le prepar. 1. Am cernut faina, apoi am amestecat-o cu sarea, oul, apa calduta si am framantat aluatul cinci minute doar atat cat sa omogenizez bine toate ingredientele. Aluatul seamana la consistenta cu cel de taitei....

Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 9 Mai 2020

Se prepara blatul: se amesteca biscuitii maruntiti cu laptele fierbinte, cu untul topit, apoi zaharul pudra, vanilia si mascarpone, eu am folosit un tel, dar daca va este mai simplu puteti sa faceti asta cu aparatul, apoi se pune in forma dorita (eu am ales o forma de tarta dreptunghiulara) si se...

Prima paine cu maia

In Piine la 20 Apr 2020

Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o lingura si se lasa 20 de minute. Dupa 20 de minute, se pune sarea si se amesteca bine cu mana pana ce...

Desert tarta Tatin cu mere

In Dulciuri la 4 Apr 2020

Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora. Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul. Intr-o tigaie adanca se pune...

Desert chec marmorat cu cacao

In Prajituri la 19 Mar 2020

Se separa ouale in doua boluri de mixer. Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru bezea, undeva mai bine de 5 minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga laptele....

Desert rulada Tiramisu

In Prajituri la 29 Feb 2020

Crema Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus totul la foc mic amestecand continuu, (deci nu plecati de langa ea) pana ce crema s-a ingrosat si a...

Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

In Dulciuri la 11 Dec 2019

Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza usor si se pune la rece pentru o jumatate de ora. Merele se spala, se curata si se razuie. Se...

File de pui la gratar in stil grecesc

In Pui la 25 Iul 2019

Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite. Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur...

Chiftelute de dovlecei galbeni

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2019

Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti). Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia....

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 26 Iun 2019

Aluatul se prepara simplu; faina cernuta se amesteca cu bucatele de unt rece, cu oul, laptele rece, vanilia si se framanta pana ce se omogenizeaza ingredientele, se pune in folie la rece 30 de minute. Intre timp se spala, se curata si se razuie merele pe razatoarea mare. Aluatul se imparte...

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

In Piine la 24 Iun 2019

Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea. Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4 minute), se adauga si cele doua lingurite de ulei de masline, se mai framanta un minut, apoi se lasa 40...

Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare

In Dulciuri la 20 Iun 2019

Gemul de merisoare: Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se lasa la foc mic sa fiarba si sa scada, pana la consistenta mai groasa, apoi se strecoara prin sita si...

Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine

In Prajituri la 19 Iun 2019

Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol. Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste...

Desert placinta vanilata cu foi, branza dulce si caise

In Dulciuri la 13 Iun 2019

Se prepara umplutura, se amesteca branza cu ouale, cu zaharul si cu vanilia. Se taie in bucati caisele. Fiecare foaie se pliaza in doua, se unge cu ulei din belsug, se asaza umplutura pe margine, cam cate o lingura plina de foaie. Se pun si bucatile de caisa si se ruleaza foaia sul. In...

Desert sarlota de vanilie cu tapioca

In Dulciuri la 10 Apr 2019

Laptele se pune pe foc mic impreuna cu vanilia si zaharul, se infierbanta, amestecand usor. Intr-un vas se amesteca laptele( 100 ml) cu faina de tapioca, cu amidonul, cu faina si se toarna compozitia peste laptele fierbinte, se amesteca sa lasa sa dea in clocot si se tine pe foc mic in jur de...

Desert Pastel de Nata

In Dulciuri la 21 Feb 2019

Aluatul: Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, sarea si smantana si se framanta pana ce se obtine un aluat care se infaineaza usor si se pune la rece in folie pentru 30 de minute. Intre timp se prepara crema: Apa si zaharul se pun pe foc intr-un ibric, se adauga vanilia si...

Desert choux a la creme

In Prajituri la 20 Ian 2019

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am transferat in bolul mixerului si am mixat pana ce s-a racorit. Am adaugat ouale pe rand, si am mixat in...

Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

In Prajituri la 18 Ian 2019

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra. Untul se topeste si se pune peste branza dulce amestecata cu cea sarata, se adauga zaharul, ouale, iaurtul, smantana, aromele, vanilia,...

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 13 Ian 2019

Blatul: Intr-un vas se cerne faina, se pune deasupra praful de copt, se adauga ouale, zaharul pudra, untul rece dar moale si taiat in bucati, uleiul de cocos si aromele, coaja de portocala, vanilia, esenta de rom, scortisoara, se amesteca si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor...

Desert cozonac cu nuca si cacao

In Dulciuri la 26 Dec 2018

Se cerne faina, se face in mijloc o adancitura in care se pune drojdia proaspata sfaramata, deasupra se pune o jumatate de cana de lapte cald( din total), atentie sa nu fie fierbinte, se pune o lingura de zahar deasupra si se presara si putina faina, se amesteca asa putin si se lasa 15 minute la...

Buturuga de Craciun

In Retete Montare D’oro la 13 Dec 2018

Am pregatit prima data crema de lamaie, am facut-o seara pentru ca a doua zi doar sa o folosesc si sa fie gata racita atunci cand o voi mixa cu frisca. Intr-un vas larg am pus frisca lichida si laptele, am adaugat si zaharul, vanilia, am amestecat cat sa se topeasca. Galbenusurile le-am...

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

In Torturi la 11 Dec 2018

Biscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas. Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si aromele, vanilia, esenta de rom, coaja de portocala. Compozitia am pus-o deasupra biscuitilor, am...

Desert tort de biscuiti cu Nutella, jeleuri de portocale si alune de padure

In Dulciuri la 2 Dec 2018

Intr-un vas larg am sfaramat biscuitii. Intr-un ibric am pus laptele si l-am infierbantat, am topit untul, in el am pus vanilia, romul am amestecat si am turnat totul peste biscuiti. Am rupt jeleurile bucatele si le-am pus deasupra, am pus o jumatate de borcan de nutella in interior,...

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

In Dulciuri la 27 Noi 2018

Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si se pune in folie la rece pana preparam umplutura. In acelasi lighenas in care am preparat aluatul(...

Desert placinta cu mere

In Prajituri la 23 Noi 2018

Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt. Se framanta pana se omogenizeaza aluatul, se infoliaza si se tine la rece pana este gata umplutura de mere....

Afisate 1 - 30 din 1282 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Retete preferate
Mandu

Voturi:38

Cozonac

Voturi:20

Toate retetele preferate
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro