Prajitura cu branza si bezea

de nadina73 in Dulciuri, 2 Sep 2010 | 10806 vizualizari

 

Este o retata din Ardeal din Lunca Muresuluide la mama cumnatei mele,initial este cu urda dar eu am modificat si am pus brana de vaci

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua intregi
  • 10 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 15 lingur pline faina
  • 15 linguri de zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • 500 g urda sau brnaza de vaci
  • 200 zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 vanilii
  • 6-7linguri de gris asta depinde cat de moale e compozitia
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 150 zahar
  • ciocolata sau bombonele de cicocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si bezea:

Se amesteca toate ingredientele pt blat cu ouale intregi,iar daca aluatul e prea tare se poate pune putin lapte asta numai daca e nevoie ,eu nu am mai pus . Se unge o tava cu ulei si se pune compozitita .


Se pregateste crema:


Se amesteca branza (urda) cu zaharul , galbenusurile si vaniliile iar daca compozitia e prea moale se pune gris ,la mine a fost cazul ca nu am avut urda si branza de vaci e mai moale decat urda.Se pune compozitia in tava peste blat cu lingura,dupa care se pune tava la cuptor pentru 30 minute .Dupa 30 minute se scoate tava se pun albusurile batute spuma cu zaharul si se pun tava din noua la cuptor 10 -15 minute


Cand spuma e rumenita frumos se scoate si se razuie asa calda ciocolata sau se pun bombonele.


PS.cred ca totusi data viitoare am sa pun 750 de branza sa fie crema mai groasa,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

nadina73 1

08.09.2010, 23:42

ian tu ce faci iubita nimic ,nimic a dat caldura peste tine si nu ne mai dai papa

nadina73 1

08.09.2010, 23:42

onuta

Julie 1

09.09.2010, 10:20

Super idee! Mor de pofta!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de branza si iaurt cu vanilie