Desert chec marmorat cu cacao

de RuxyRux in Prajituri, 19 Mar 2020 | 1711 vizualizari

 

Reteta mea favorita de chec perfect, pufos, delicios, si frumusel foc zic eu!
Uneori il fac asa, iar alteori il prepar cu nuci, simplu fara cacao, doar cu nuci deasupra, ador gustul de nuca coapta!
Reteta pentru un chec mare.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr. faina de patiserie
  • 5 oua mari
  • 230 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( sau extract de vanilie, ce doriti)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala( Bio, sau lamaie daca preferati)
  • 1 esenta de rom
  • 30 gr. cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 1 forma mare de cozonac( iese mare)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec marmorat cu cacao:

Se separa ouale in doua boluri de mixer.


Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru bezea, undeva mai bine de 5 minute.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga laptele.


Cand bezeaua de albus este gata, se pune deasupra in cateva transe crema de galbenus , mixand in continuare pe viteza mica si se omogenizeaza bine. Se pune coaja de portocala.


Faina se amesteca bine cu praful de copt.


Se opreste mixerul, se ia vasul deoparte, se adauga faina in ploaie putin cate putin, amestecand cu o spatula prin invaluire, cu miscari largi si multa rabdare.


Compozitia se va imparti in doua boluri in parti aproximativ egale.


Intr-un ibric( vas mic) se pune laptele rece ( cei 75 ml), se adauga cacaoa si esenta de rom si se amesteca cateva minute bine compozitia. Se pun deasupra cateva linguri din aluat si se amesteca usor, apoi se toarna totul in bol si se omogenizeaza.


Vom avea doua boluri unul cu aluatul alb si unul cu cacao.


In tava tapetata cu foaie de copt( eu obisnuiesc sa umezesc bine pergamentul, apoi sa il scutur de surplusul de apa si sa il asez in tava), punem cate o lingura din fiecare compozitie prin suprapunere, pana ce terminam aluatul. Un mic secret, pentru un aspect frumos marmorat, cand puneti lingura cu aluatul de cacao, duceti-va cu ea pana jos si atingeti baza formei.


Coacem checul aproximativ aproximativ o ora la 175 de grade Celsius sau pana ce trece testul scobitorii.( Nu deschideti cuptorul mai devreme de 30 de minute, oricum nu este gata))))


Lasam sa se raceasca complet checul inainte de a-l felia, de regula undeva in jur de 3 ore( minim, fara fortare)


Un deliciu pufos si aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

22.03.2020, 12:05

Cat de bine arata!

RuxyRux 1

22.03.2020, 13:12

Rocsi, iti multumesc mult...e superb checul!

RuxyRux 1

22.03.2020, 13:12

Multumesc mult Mirelusa!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lamaie si rahat