Prajitura Tavalita cu nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 3 Dec 2012 | 8244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita cu nuca de cocos:

Se pune la fiert zaharul, untul si laptele. Cand incepe sa fiarba se da deoparte.


Se opresc 15 linguri pentru glazura si se amesteca cu cacaoa, restul compozitiei se lasa la racit. In siropul racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul.


Albusurile se bat spuma. Se toarna peste ele putin cate putin, compozitia de galbenusuri. In tot acest timp se amesteca cu o paleta, apoi se incorporeaza si faina si praful de copt, amestecand usor de jos in sus.


Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si se coace la 180 grade timp de 30 de minute. Blatul copt si racit si se taie cubulete.


Fiecare bucatica de prajitura se introduce pe jumatate in siropul oprit la inceput si se tavaleste prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Sim0na 1

04.12.2012, 08:42

ionela2682 1

10.12.2012, 10:29

Micutza Luana 1

16.03.2013, 16:03

nicee ,tre so incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos