Prajitura Tavalita cu nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 3 Dec 2012 | 8157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita cu nuca de cocos:

Se pune la fiert zaharul, untul si laptele. Cand incepe sa fiarba se da deoparte.


Se opresc 15 linguri pentru glazura si se amesteca cu cacaoa, restul compozitiei se lasa la racit. In siropul racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul.


Albusurile se bat spuma. Se toarna peste ele putin cate putin, compozitia de galbenusuri. In tot acest timp se amesteca cu o paleta, apoi se incorporeaza si faina si praful de copt, amestecand usor de jos in sus.


Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si se coace la 180 grade timp de 30 de minute. Blatul copt si racit si se taie cubulete.


Fiecare bucatica de prajitura se introduce pe jumatate in siropul oprit la inceput si se tavaleste prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sim0na 1

04.12.2012, 08:42

ionela2682 1

10.12.2012, 10:29

Micutza Luana 1

16.03.2013, 16:03

nicee ,tre so incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!