Parisul in flacari

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 41148 vizualizari

 

Cel mai interesant nume de prajitura pe care l-am auzit pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • Blat 2:
  • 7 albusuri
  • 12 lg zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • 2 lg faina
  • 2 lg cocos
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 1c zahar
  • 100ml lapte
  • 400gr unt
  • 100gr ciocolata amaruie maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parisul in flacari:

Blat 1:

Ingredientele pentru primul blat se impart in 2 cantitati egale din care coacem pe rand 2 foi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana capata luciu. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi incorporam amestecul de faina, cacao si praf de copt, in ploaie.

Blat 2:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in 3 ture, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare, pana cand compozitia se tine bine de palete. Punem esenta de migdale, iar la final, faina, praful de copt si cocosul combinate in prealabil se incorporeaza cu o lingura mare, amestecand de jos in sus.

Crema:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, apoi se omogenizeaza cu laptele si se pune pe baie de aburi. Amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa. Dupa ce o luam de pe foc, o lasam sa se raceasca si incorporam untul (din care am scos apa!) si ciocolata maruntita.

Asamblare:

Blat1 + 60% crema + blat2 + 40% crema + ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

lilik 1

04.10.2010, 19:50

Adeliana 1

13.04.2012, 23:01

nu sunt o impatimita a dulciurilor dar de fiecare data cand am facut o prajitura dupa o reteta corecta si completa rezultatul a fost cel asteptat..ori in cazul retetei impartasite de tine...nervii mei au fost in flacari eu zic sa repostezi reteta completa si cu timp de coacere si alte ponturi (asta ajuta multe incepatoare)..daca iti doresti ca prajitura sa mai iasa si la altii...si eventual sa pui poze si de pe parcursul procesului...nu doar cu finalul..una peste alta poza f reusita mi-a starnit interesul sa caut o reteta care sa-mi si iasa de data asta...toate cele bune

adry88 1

18.10.2013, 17:07

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao Inimioara