Parisul in flacari

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 32869 vizualizari

 

Cel mai interesant nume de prajitura pe care l-am auzit pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • Blat 2:
  • 7 albusuri
  • 12 lg zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • 2 lg faina
  • 2 lg cocos
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 1c zahar
  • 100ml lapte
  • 400gr unt
  • 100gr ciocolata amaruie maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parisul in flacari:

Blat 1:


Ingredientele pentru primul blat se impart in 2 cantitati egale din care coacem pe rand 2 foi.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana capata luciu. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi incorporam amestecul de faina, cacao si praf de copt, in ploaie.


Blat 2:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in 3 ture, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare, pana cand compozitia se tine bine de palete. Punem esenta de migdale, iar la final, faina, praful de copt si cocosul combinate in prealabil se incorporeaza cu o lingura mare, amestecand de jos in sus.


Crema:


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, apoi se omogenizeaza cu laptele si se pune pe baie de aburi. Amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa. Dupa ce o luam de pe foc, o lasam sa se raceasca si incorporam untul (din care am scos apa!) si ciocolata maruntita.


Asamblare:


Blat1 + 60% crema + blat2 + 40% crema + ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

lilik 1

04.10.2010, 19:50

Adeliana 1

13.04.2012, 23:01

nu sunt o impatimita a dulciurilor dar de fiecare data cand am facut o prajitura dupa o reteta corecta si completa rezultatul a fost cel asteptat..ori in cazul retetei impartasite de tine...nervii mei au fost in flacari eu zic sa repostezi reteta completa si cu timp de coacere si alte ponturi (asta ajuta multe incepatoare)..daca iti doresti ca prajitura sa mai iasa si la altii...si eventual sa pui poze si de pe parcursul procesului...nu doar cu finalul..una peste alta poza f reusita mi-a starnit interesul sa caut o reteta care sa-mi si iasa de data asta...toate cele bune

adry88 1

18.10.2013, 17:07

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata