Gogosi cu gaura

de madi_marin in Prajituri, 25 Ian 2010 | 36058 vizualizari

 

E inspirata de reteta Mihai, dar un picut altfel.... Oricum sunt foarte bune. Si eu si fi-mea am mancat cu cate doua guri de-odata.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gaura:

Toate ingredientele le punem la masina de paine, selectand programul de framantare si dospire ( programul pentru aluatul de piyya, la Moulinexul meu e 6). Cand e gata se scoate si se intinde in foaie mai groasa pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu un pahar cercuri mai mari si in interiorul fiecaruia cu un dop se face o gaura. Se prajesc in baie de ulei pe ambele parti. Atentie ca se fac rapid! Trebuiesc decupate toate dinainte ca sa le avem la indemana. Se servesc calde pudrate cu zahar vanilat.

Pentru cine nu are aparat de paine : se diyolva drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina , apoi se adauga si  restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se lasa la loc caldut (intr-un castron acoperit cu un prosop de bucatarie) pana isi dubleaza volumul. Apoi se procedeaza cum am precizat mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gaura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

25.01.2010, 22:06

Si eu tot asa fac gogosile..cu gaura, ce bune sunt, si ru tot cu doua guri mananc cand fac!

Teo 1

25.01.2010, 22:29

bravo, Madi!recomand tuturor gogosile '' gaurite '' pt. ca se coc perfect si se umfla mult.

elena1988 1

08.03.2011, 10:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine din dulceata