Galuste cu prune

de LUK in Prajituri, 8 Sep 2012 | 1564 vizualizari

 

Cui nu i plac galustele cu prune?eu personal nu am mancat acest desert decat abia acum vreo 3-4 ani,facute de soacra mea.Bune.Mi am zis ca tre sa incerc si eu .Buun..doar ca nu prea mi au iesit prima data.De data asta m-am inspirat din retetele Laurei Laurentiu si am reusit sa prepar niste galuste delicioase!iata cum..

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 600gr cartofi rosii fierti in coaja(cantitate dupa decojire)
  • 2 oua mai mici
  • 8 linguri de faina(vedeti la ochi daca mai puneti a 8 a lingura,sa nu iese prea cleios aluatul)
  • 4 linguri de gris
  • 1vf cutit de sare
  • Pentru pesmet:
  • 3-4 linguri de ulei
  • 200gr pesmet
  • 3 linguri de zahar
  • 16 prune
  • faina pentru modelat
  • o oala mai mare cu apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii fierti si curatati de coaja ii taiem cubulete mai mari si ii mixam calduti cu ouale si praful de sare.Adugam apoi grisul si faina.Omogenizam.


-intr-o craticioara puneti uleiul si pesmetul la prajit,amestecati mereu,pana cand pesmetul e rumenit.Adaugati zaharul tos si mai amestecati de 2-3 ori apoi opriti focul.


Cum pregatim galustele:


-cartofii reci ii mixam cu ouale si sarea,adaugam grisul ,omogenizam,faina,omogenizam.Vom obtine un aluat mai lipicios dar asa si trebuie.


Prunele spalate le taiem pe jumatate dar nu de tot,doar cat sa putem scoate samburii.


Inainte sa modelam galustele punem pe foc o oala cu apa si putina sare,sa fiarba.


Modelam galustele.Tapetam palma cu faina si luam din aluat,aplatizam in mana,punem pruna in mijloc si inchidem sub forma unei bile.Mai rotim putin intre palme sa fie forma frumoasa apoi le punem in apa care trebe sa fie clocotita(sa faca bulbuci).Cand s-au ridicat la suprafata dam focul incet.Le mai lasam la foc mic 8-9 minute si le scoatem cu spumiera sau o lingura,cu grija ,in pesmet.Le rostogolim usor prin pesmet si le scoatem pe platoul de servire.


Se servesc pudrate cu zahar tos.


 

TIPS-URI

1

Puteti modela si cu mainele umede galustele,fara faina,dar asa nu riscati sa iese moi sau sa se imprastie.Pe de alta parte daca exagerati cu faina vor iesi prea tari...

2

puteti folosi unt in loc de ulei pentru a rumeni pesmetul

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

LUK 1

09.09.2012, 16:18

multumesc LAura

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:04

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!