Galuste cu prune

de Bucataras in Retete facute de copii, 27 Mar 2017 | 2304 vizualizari

 

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei :)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi 500 g
  • Oua – 1 buc
  • Faina – 80 g
  • Prune – 350 g
  • Biscuiti - 150 g
  • zahar – 80 g
  • unt 82% grasime – 50 g
  • gris – 25 g
  • scortisoara – 2 lingurite
  • un praf de sare
  • zahar vanilat – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca.


2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga biscuitii, 50 gr zahar si 1 lingurita de scortisoara si lasa-le pe foc pana se caramelizeaza, amestecand din cand in cand. Scoate compozitia intr-un castron si lasa-o sa se raceasca.


3. Scoate samburii prunelor, dar nu le taia de tot, sa nu se desfaca. Pune in ele un pic de zahar amestecat cu 1 lingurita de scortisoara si lasa-le la scurs.


4. Da cartofii pe o razatoare cu ochiuri mari si pune peste ei grisul, faina, zaharul vanilat, oul si un praf de sare. Amesteca pana obtii un aluat omogen.


5. Dupa ce prunele s-au scurs, ia cate o mana de aluat si pune in mijlocul ei o pruna. Impatureste usor si formeaza galustele. Procedeaza la fel si cu celelalte prune.


6. Intr-o oala cu minim 2 L de apa fierbinte si putina sare, pune galustele la fiert. Sunt gata cand se ridica la suprafata.


7. Cand s-au ridicat, scoate-le si da-le prin amestecul fin de biscuit. Lasa-le sa se raceasca si apoi le poti manca.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de biscuiti, se poate folosi si pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

27.03.2017, 22:05

Adi 1

27.03.2017, 22:06

Foarte bune!

dantes 1

28.03.2017, 16:40

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune