RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete / Aperitive / Garnituri

Placinte mocanesti

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2020

Mie ca timp,  mi-a luat o ora din momentul in care m-am apucat sa le prepar. 1. Am cernut faina, apoi am amestecat-o cu sarea, oul, apa calduta si am framantat aluatul cinci minute doar atat cat sa omogenizez bine toate ingredientele. Aluatul seamana la consistenta cu cel de taitei....

Placinta greceasca cu branza feta

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2018

Foile de aluat se dezgheata. Fiecare foaie se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii pe o foaie de copt. Intr-un bol se amesteca branza feta cu smantana, cu untul topit,  cu ouale, grisul si condimentele. Tava se unge cu ulei de masline, se asaza prima foaie de aluat( fara...

Placinta cu pui si ciuperci brune

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2017

Aluatul: Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri lapte cald( din total), apoi pe margine se pune sarea, apoi ouale, untul moale si restul de lapte cald, se framanta aluatul cat sa se omogenizeze si sa devina elastic. Se lasa aluatul sa se odihneasca in bucatarie la loc...

Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2017

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea. Restul de lapte se infierbanta putin si se topeste in el untul, se lasa deoparte pana ce compozitia devine calduta. Se framanta in jur de zece...

Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2017

Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute. Intre timp, intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa tocata, ciupercile taiate...

Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2017

Prepararea blatului: Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute. Intre timp, se prepara umplutura, se amesteca smantana cu ouale, cu faina, praful de sare si cu...

Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2017

Cartofii spalati, curatati,  se taie in felii si se fierb 15 minute. Se scurg cartofii intr-o sita larga, se usuca usor cu un servet absorbant si se ung cu o lingura de ulei de masline, apoi se trag la tigaie in doua linguri de ulei de masline pe rand, se tin pana se patrund si se...

Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Se pregatesc branzeturile, se amesteca toate ingredientele cantarite intr-un vas, se adauga oul, laptele, faina, praful de sare, praful de copt si chimenul. Se framanta aluatul pana la omogenizare, se infaineaza cu o lingura de faina si se lasa...

Churros cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2017

Apa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si se muta aluatul intr-un vas pe care il vom pune in alt vas cu apa rece, pentru 5 minute. Dupa 5...

Chiftelute cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2017

Verdeata se toaca, cascavalul se razuie, branza se faramiteaza, se amesteca totul intr-un bol, se pune si parmezanul, iaurtul, ouale, praful de sare, amidonul si praful de copt si se amesteca. Intr-un vas, se amesteca amidonul si pesmetul. Se iau gramajoare din compozitie, se tavalesc in...

Placinte cu branza, smantana si rosii uscate

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2017

Umplutura: se amesteca branza cu smantana, cu ou, cu verdeata. Eu am folosit doar o bucata din aluat pe care am intins-o o data si cu o forma rotunda am decupat  6 bucati, apoi inca o data am intins foaia si am mai obtinut sase bucati.  Pe fiecare bucata pe care am asezat-o in...

Rulada de carne tocata cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2017

Se toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele. Se potriveste gustul de sare, piper, cimbru si se pune carnea pe o hartie pergament de copt.  Carnea se intinde, se niveleaza, se...

Chiftele cu porumb si branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2017

1. Se amesteca laptele, ouale, untul topit. Faina se pune intr-un vas larg, se face un gol in mijloc, se adauga amestecul de lapte. 2. Se adauga porumbul usor strivit in blender, cascavalul si parmezanul si se amesteca bine. 3. In uleiul incins, se pun cu lingura gramajoare din aluat si se...

Tarta aperitiv cu masline

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2017

Untul rece taiat cubulete, se amesteca cu faina cernuta cu oul, cu smantana, praful de sare, faina si praful de copt si se framanta aluatul, apoi se infoliaza si se tine la rece 30 de minute. Intre timp, se prepara umplutura, se mixeaza branza cu smantana cu ouale si faina. Aluatul se...

Ciuperci brune umplute la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2017

In doua linguri de masline, punem ciupercile spalate cu partea interioara in jos, punem capacul si le lasam 2 minute sa se inmoaie. Intoarcem ciupercile, luam tigaia de pe foc, punem in fiecare ciuperca, putin sare, o bucatica de unt, cascaval, o lingurita de smantana, piper, apoi punem tigaia...

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2016

Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb ca pentru piure, 20 de minute. Se scurg cand sunt gata,  se amesteca cu branza, oul, smantana, amidonul. In forma de briosa, se asaza felia de cascaval, se pune o lingura sau doua de compozitie si se inveleste cu o alta felie subtire de...

Bulete de branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2016

Branza se amesteca cu ouale, pesmetul, parmezanul razuit, mustarul, turmericul si bicarbonatul. Intr-o farfurie se pune pesmetul si faina. Se formeaza buletele si se tavalesc prin faina si pesmet. Uleiul se incinge intr-o tigaie adanca si in el se prajesc buletele, apoi se scot pe un...

Saleuri grecesti cu masline

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2016

Untul rece se feliaza, se amesteca cu branza faramitata, cu oul, parmezanul, faina si praful de copt, praful de turmeric si uleiul de masline. Se framanta aluatul pana la omogenizare, apoi pe o suprafata foarte bine infainata( eu am intins direct pe foaia de copt chiar la dimensiunea ei) se...

Placinta rustica cu carne si susan

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2016

Aluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute. Intre timp se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si apoi se amesteca cu...

Parjoale de legume si branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2016

Rapide si foarte gustoase! Dovlecelul, morcovul, cartoful, se razuie si se storc pe rand de zeama. Se toaca verdeata si se pune in vas. Se razuie ceapa si usturoiul. Se adauga branza, oul, pesmetul, mustarul, sarea si piperul si se amesteca bine compozitia. Se formeaza parjoalele( mai...

Cartofi aurii cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2016

Din aceasta cantitate hraniti 4 persoane. :))))) Cartofii i-am spalat, i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6 in functie de marimea lor. Pe tava cuptorului am pus doua foi pergament suprapuse si le-am uns cu ulei de masline, apoi am asezat cartofii, i-am presarat cu sare grunjoasa de...

Aperitiv cu branza si iaurt grecesc

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2016

Blat : Se amesteca ingredientele, untul rece taiat felii cu faina, smantana, oul si praful de sare si se framanta aluatul cat sa se lege. Se infoliaza si se da la rece cat timp preparam umplutura . Intr-un vas, se pune crema de branza perlute, branza cremoasa si se faramiteaza cu furculita...

Friganele sarate cu mozarella si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2016

Laptele caldut se toarna usor peste ouale batute cu mozarella si parmezan. Feliile de paine se inmoaie cateva secunde in compozitie, se scurg rapid si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se scot friganelele pe un servet absorbant si se tavalesc in parmezan. Mancati-le calde....sunt...

Terina de legume

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2016

Vanata si dovleceii se taie in felii subtiri pe lung (dovleceii i-am feliat in fasii subtiri). Ardeii i-am taiat in sferturi. Ceapa am tocat-o marunt, la fel si morcovii. Pe o foaie de copt am asezat pe rand, feliile de vanata, ardeii grasi, dovleceii si le-am  stropit cu ulei de...

Rulouri de vinete umplute gratinate

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2016

Vinetele se spala, se curata de coaja si se feliaza pe lung in felii cat mai subtiri. Se pune o foaie de copt pe tava intinsa de cuptor, se asaza feliile de vinete, se presara cu sare si se ung cu ulei( 3 linguri), apoi se coc 15 minute sau pana se inmoaie. Cand timpul s-a scurs, se scoate...

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2016

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la foc mic, se scurge si se pune intr-un vas larg. Se adauga semintele de chia, oul, pesmetul, branza,...

Biscuiti sarati

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2016

 Intr-un vas se cerne faina, se lasa deoparte. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea mica, la fel si untul rece. Intr-un vas pentru framantat se pun ingredientele : untul, cascavalul, branza, parmezanul, ouale, faina, praful de sare, condimentele( daca doriti), se amesteca si se...

Chiftelute de cartofi si avocado

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Ne iese papa bun pentru 5 persoane! Se curata avocado si se amesteca cu cartofii, se zdrobesc cu telul de piure, se adauga pe rand, laptele, branzeturile, ouale, pesmetul, turmericul, sare dupa gust si se formeaza chifltelutele,  se tavalesc in pesmet si faina, avand grija sa scotem usor...

Pate de somon afumat cu ceapa rosie si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Sa zicem ca din cantitatea asta mananca 3 persoane....sa zicem :)))))))  Somonul se verifica de oase, se pune in blender impreuna cu uleiul de masline, maioneza, ceapa rosie sare si piper dupa gust( asa din ochi). Se mixeaza pana ajunge la consistenta dorita si se transfera in...

Cartofi aurii cu usturoi si marar

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2016

Se ia o foaie de copt si se pune pe tava de cuptor. Foaia se unge cu ulei, se asaza cartofii taiati felii mai grosute, se ung cu ulei( mai multicel) , se pudreaza cu sare, piper alb, turmeric, marar si usturoi. Acoperim cartofii cu o alta foaie de copt, o presam usor cu mana si punem tava...

Afisate 1 - 30 din 192 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]