Rulouri de vinete umplute gratinate

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2016 | 968 vizualizari

 

Cu legume si parmezan....in sos de rosii si busuioc...o mancare incredibil de satisfacatoare, hranitoare, din bucataria mea ovo-lacto-vegetariana.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare alba
  • 100 ml apa(sau vin dulce, demidulce)
  • o cana de sos de rosii( Passata rustica de la Cirio)
  • 9 linguri ulei de masline
  • 1 cana de parmezan
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2 linguri iaurt grecesc( pline)
  • 2 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 1/2 legatura de marar
  • un dovlecel mic
  • 2 cuburi de branza telemea( cremoasa) in jur de 30 sau 40 gr.
  • sare dupa gust
  • piper
  • o mana de frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete umplute gratinate:

Vinetele se spala, se curata de coaja si se feliaza pe lung in felii cat mai subtiri.


Se pune o foaie de copt pe tava intinsa de cuptor, se asaza feliile de vinete, se presara cu sare si se ung cu ulei( 3 linguri), apoi se coc 15 minute sau pana se inmoaie. Cand timpul s-a scurs, se scoate tava si se lasa la racit.


Cat vinetele stau la cuptor, se prepara sosul; ceapa se caleste usor inabusit, presarata cu sare, in 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri apa...se tine pe foc mic pana se inmoaie bine(cateva minute, se adauga pasta de rosii, 100 ml apa, se lasa sa dea un clocot, se potriveste gustul de zahar, sare si piper si se adauga busiocul tocat. se da sosul deoparte.


Legumele pentru umplutura, se toaca( ceapa), ardeiul, , se razuie morcovul, dovlecelul, se pun in tigaie in 3 linguri ulei de masline si se calesc usor, se pune si mararul. Cand s-au inmuiat, se trage vasul deoparte, se adauga ouale batute cu iaurt si se amesteca. Se pune parmezanul, branza si se omogenizeaza.


Pe fiecare fasie de vanata, se pun o lingurita din umplutura, se ruleaza si se asaza in tava de Jena( forma). Peste rulouri se toarna sosul, se adauga parmezan si se gratineaza la cuptor, eu am tinut vasul in jur de 40 -45 de minute.


Simtiti-va liberi sa va mai adaugati parmezan in farfurie...delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete umplute gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Andreea Caroline 1

10.05.2016, 10:52

Ce mult imi plac ...

anca_rm 1

11.05.2016, 10:04

delicios

marcela1979 1

11.05.2016, 13:18

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignons Sotate sau cu patrunjel (Ciuperci Champignons Trifolate)