Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2021 | 3497 vizualizari

 

Zilele acestea am pregatit o placinta de post tare faina! Luasem dovlecei sa ii fac pe gratar, insa am vazut aceasta placinta la Diana si pe loc mi-a facut cu ochiul! Am cumparat niste foi de placinta proaspete integrale (puteti lua si din faina alba sau le puteti pregati chiar voi), in rest aveam cam toate ingredientele in frigider! Sa stiti ca se face tare usor! Este super buna, cel putin asa au zis ai mei, ca parca nu ar fi de post!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr dovlecei
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 1 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 100 gr cascaval de post
  • 6 foi de placinta integrale
  • 1 lingura fulgi de drojdie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru uns foile
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc:

Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini.

Ceapa verde o curatati si o taiati rondele.

Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline. Cand s-a incins, adaugati ceapa verde, dovleceii si amestecul de legume uscate. Amestecati si lasati totul la foc potrivit. Invartiti din cand in cand, pana compozitia nu mai are deloc lichid. O dati deoparte, lasati sa se raceasca. Adaugati fulgii de drojdie, sare, piper si amestecati.

Tocati marunt mararul si patrunjelul, le incorporati in dovlecei. La final dati cascavalul pe razatoarea mare, il incorporati si pe el.

Pregatiti o tava rotunda de 22 cm (sau puteti folosi forme individuale). Luati prima foaie, o ungeti cu putin ulei de masline, apoi o asezati in tava.  Procedati la fel pana terminati foile. Ultima nu o mai ungeti.

Puneti compozitia cu dovlecel, o nivelati. Foile de pe margine le aduceti spre centrul placintei, ca sa acoperiti umplutura. Deasupra o ungeti cu putin ulei de masline.

Introduceti placinta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru circa 30 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin, inainte sa o taiati.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu branza la cuptor