Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2021 | 3570 vizualizari

 

Zilele acestea am pregatit o placinta de post tare faina! Luasem dovlecei sa ii fac pe gratar, insa am vazut aceasta placinta la Diana si pe loc mi-a facut cu ochiul! Am cumparat niste foi de placinta proaspete integrale (puteti lua si din faina alba sau le puteti pregati chiar voi), in rest aveam cam toate ingredientele in frigider! Sa stiti ca se face tare usor! Este super buna, cel putin asa au zis ai mei, ca parca nu ar fi de post!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr dovlecei
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 1 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 100 gr cascaval de post
  • 6 foi de placinta integrale
  • 1 lingura fulgi de drojdie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru uns foile
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc:

Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini.

Ceapa verde o curatati si o taiati rondele.

Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline. Cand s-a incins, adaugati ceapa verde, dovleceii si amestecul de legume uscate. Amestecati si lasati totul la foc potrivit. Invartiti din cand in cand, pana compozitia nu mai are deloc lichid. O dati deoparte, lasati sa se raceasca. Adaugati fulgii de drojdie, sare, piper si amestecati.

Tocati marunt mararul si patrunjelul, le incorporati in dovlecei. La final dati cascavalul pe razatoarea mare, il incorporati si pe el.

Pregatiti o tava rotunda de 22 cm (sau puteti folosi forme individuale). Luati prima foaie, o ungeti cu putin ulei de masline, apoi o asezati in tava.  Procedati la fel pana terminati foile. Ultima nu o mai ungeti.

Puneti compozitia cu dovlecel, o nivelati. Foile de pe margine le aduceti spre centrul placintei, ca sa acoperiti umplutura. Deasupra o ungeti cu putin ulei de masline.

Introduceti placinta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru circa 30 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin, inainte sa o taiati.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde