Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2017 | 854 vizualizari

 

Trasi la tigaie in ulei de masline, cu patrunjel si ceapa rosie, o bunatate!
Acesti cartofi deliciosi ii prepar in doua moduri, la cuptor sau trasi la tigaie, in foarte putin ulei de masline, se fac rapid si sunt o garnitura excelenta.

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare de mare dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc:

Cartofii spalati, curatati, se taie in felii si se fierb 15 minute.


Se scurg cartofii intr-o sita larga, se usuca usor cu un servet absorbant si se ung cu o lingura de ulei de masline, apoi se trag la tigaie in doua linguri de ulei de masline pe rand, se tin pana se patrund si se rumenesc usor devenind aurii.


Cartofii se scot pe un platou, se presara cu sare, patrunjel tocat si ceapa rosie tocata.


In a doua varianta, dupa fierbere, strecurare, se ung cu o lingura de ulei de masline si pe tava tapetata cu pergament, unsa cu doua linguri ulei de masline, se asaza cu spatiu intre ei, apoi se tin la cuptor pana se rumenesc. Cartofii se servesc in acelasi mod, cu ceapa rosie si patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

12.03.2017, 17:33

Multumesc mult...prepar mereu acesti cartofi si tare tare mult imi plac si ne plac ....uneori pun si putin usturoi pe ei la final, sau de ce nu...marar tocat......nu le rezisti ...

RuxyRux 1

12.03.2017, 17:34

Ma rasfeti Die minunata

silvi0ara 1

18.03.2017, 16:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu sos de rosii in straturi