Aperitiv cu branza si iaurt grecesc

de Rux in Aperitive / Garnituri, 31 Iul 2016 | 1378 vizualizari

 

Rapid, usor, foarte gustos!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 180 gr. unt(82% grasime)
  • 300 gr. faina
  • 100 gr smantana( 20% grasime)
  • 1 ou
  • un praf bun de sare

Umplutura:

  • 500gr iaurt grecesc
  • 250 gr. telemea cremoasa
  • 2 cutii( 360 gr) perlute de branza
  • 2 oua
  • 3 linguri pline de gris
  • ardei capia rosu
  • patrunjel cret
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branza si iaurt grecesc:

Blat: Se amesteca ingredientele, untul rece taiat felii cu faina, smantana, oul si praful de sare si se framanta aluatul cat sa se lege.

Se infoliaza si se da la rece cat timp preparam umplutura.

Intr-un vas, se pune crema de branza perlute, branza cremoasa si se faramiteaza cu furculita daca e nevoie, apoi se adauga iaurtul, ouale, grisul si se omogenizeaza.

Se intinde aluatul pe o foaie de copt usor presarata cu faina, eu ma ajut de o foile de prospetime pusa deasupra, sau aveti varianta sa presarati faina si pe sucitor si pe aluat. Se asaza in tava cu tot cu foaia de copt, se ridica usor marginile, se  inteapa cu o furculita. Asezam crema de branza si nivelam usor. Coacem aperitivul la 200 de grade pana se rumeneste( in jur de 40 de minute)

Noi l-am mancat cu rosii galbene de gradina...ce bunatate!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-0
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-1
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-2
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-3
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-4
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-5
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-6
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-7
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-8
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-9
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-10
Aperitiv cu branza si iaurt grecesc-11

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

Rux

Rux 1

04.08.2016, 00:44

Multumesc muuuuult...chiar a fost tare gustos!

Xandrinne

Xandrinne 1

04.08.2016, 14:21

Rux

Rux 1

04.08.2016, 21:22

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!